Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen 11’inci Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası başlıyor. Farklı ülkelerden 150’yi aşkın sporcunun katılacağı turnuvayla ilgili bilgi veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı spora imrendirerek spor yapmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz" dedi.
Dört yıl önce vefat eden Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Fevzi Şeker anısına Kağıthane’de düzenlenecek 11’inci Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası, 16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kağıthane Belediyesi, yapılacak turnuva öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Hasbahçe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İlhami Koç ile bazı sporcular katıldı. Kağıthane Belediyesi tarafından 16 - 17 Mayıs tarihlerinde Yahya Kemal Spor Kompleksi’nde düzenlenecek turnuvaya, KKTC, Irak, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Bulgaristan, Moldova, Türkmenistan, Makedonya ve Türkiye’den 150’yi aşkın sporcunun katılacağı belirtildi.
10 ÜLKEDEN 150’Yİ AŞKIN GÜREŞÇİ TER DÖKECEK
Merhum güreşçi Fevzi Şeker anısına düzenlenecek turnuva hakkında basın mensuplarına bilgi veren Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, “Milli güreşçimiz Fevzi Şeker’i geleneksel bir şekilde Kağıthane’de anma güreş programımı tertip etmekteyiz. Etkinliğin bu yıl 4’üncüsü gerçekleşiyor. Değerli güreşçimiz merhum Fevzi Şeker ile ilgili 11’inci Uluslararası Türk Dünyası Yıldızlar Serbest Güneş Turnuvası ikisi de aynı gün ve aynı tarihe denk geliyor. Bizde bu sene ikisini birleştirerek Yahya Kemal Spor Salonu’nda bu turnuvayı gerçekleştireceğiz. Gerçekten milli sporcumuz olan Türk bayrağını Avrupa’da ve dünyada gönlere çıkartan değerli güreşçimizi bu vesileyle bir kez daha anıyoruz. Ebedi hayata intikal eden tüm güreşçilerimizi ve sporcularımızı rahmetle anıyoruz” dedi.
Toplantıya katılan İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İlhami Koç, on yıldır devam eden Türk Dünyası Güreş Turnuvası’nı bu sene anlamlı hale getirmek için belediye ile birlikte ortak karar aldıklarını belirterek, “Milli sporcumuz Fevzi Şeker adına iki programı birleştirip bir turnuva düzenlendi. Ben öncelikle belediye başkanımıza ve onun çalışanlarına şükranlarımı sunmak istiyorum. Çünkü bu işleri yapmak, organizasyonları devam ettirmek kolay bir iş değildir. Bu misyonu üstlenen yerel yönetimler bizim için çok kıymetli. Neticesinde emek var, bu emeğin karşısında da insanlara bir temaşa sunuyoruz” şeklinde konuştu.
“AMAÇ; GENÇLERİ SPORA YÖNELTMEK”
Güreş turnuvası ile ilgili soruları yanıtlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, gelirlerinin yüzde 25’ini Kağıthane’deki çocukların ve gençler için spor etkinliğine ayırdıklarını kaydetti. Açıklamasında vefa duygusunu öne çıkaran Kılıç, merhum güreşçi Fevzi Şeker’in kendileri için büyük önem arzettiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kere Fevzi Şeker, milli sporcumuz. Tüm Türkiye’ye malolmuş bir sporcumuz. Kalbimizde derin izleri var. Bu milli sporcumuza genç yaşta Türk güreşine, Türk sporuna hizmet ederken hayatını kaybetmiş olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Vefa duygusuyla Fevzi Şeker adına organizasyonlar yapıyoruz. Bunun da vefa duygusuyla gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bunun bir diğer tarafı da çok değerli bir sporcumuz adına yapılan organizasyonlarla gençlerimizi ve çocuklarımızı spora imrendirerek spor yapmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz de daha fazla spora gönül veriyor. Sporun alt yapısını oluşturmak amacıyla Kağıthane’de önemli yatırımlar yaptık. Onlarca kapalı spor salonu, çim futbol sahaları, tartan pist, birçok etkinlik alanımız var. Yaz spor okulları yapıyoruz. Kış spor okulları yapıyoruz. Yetişkinlerin spor yapacakları yerler oluşturuyoruz. Sosyal İşler Müdürlüğü’müz ile Spor İl Müdürlüğü’müz ve Kültür İşleri Müdürlüğü’müzle gelirlerimizin yüzde 25’ini Kağıthane’deki çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimizin güvenli bir şekilde spor ve kültürel etkinliklerini takip etmesi için harcıyoruz. Böylece çocuklarımız, gençlerimiz olumsuz ortamlara gitmesinler hem de çocuklarımız gençlerimiz için olumsuz ortamları ortadan kaldırıyoruz. Önemli bir kaynak ayırıyoruz. Ayrılmasının da doğru olduğunu düşünüyoruz. Fevzi Şeker’i anmak bu açıdan da anlamlı ve önemli. Bir kez daha kendisine buradan rahmet diliyoruz.”