Kağıthane Belediyesi’nin organize ettiği Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında ‘Yağlı Güreş Müsabakası’ düzenledi.
Hasbahçe’de gerçekleştirilen etkinliğe, Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, belediye meclis üyeleri, ülke genelinde çok sayıda güreş ağaları, güreşçiler ve güreş severler katıldı. Düzenlenen güreş müsabakalarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, güreşçilere tezahüratta bulundu. Kağıthane Yağlı Güreş ağalığını yapan Yusuf Yoldaş’a Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç tarafından kupa takdim edildi.
Sadabad Yaz Etkinlikleri’nin gelenekselleştiğini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç, "Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yağlı güreş müsabakaları heyecanlı ve çekişmeli bir şekilde devam ediyor. Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinde bu sene okçuluk müsabakası yaptık. Önümüzdeki hafta sonu Dünya Günü Etkinlikleri ve ardından yapacağımız sünnet töreni ile Sadabad Yaz Etkinlikleri’ni tamamlayacağız. Bugün 26 başpehlivan burada güreş tutuyorlar" dedi.
"ATA SPORLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"
Ata sporlarının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Ata sporlarımızın devam edebilmesi için Hasbahçe Mesire Alanı’nı değerlendiriyoruz. Güreş başta olmak üzere bütün ata sporlarımızın devam ettirilmesi gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden gelen fedakarlıkları göstererek ata sporlarımıza sahip çıkıyoruz” diye konuştu.
Kağıthane Belediyesi’ne teşekkür eden Harun Öztürk isimli bir güreş sever ise, “Güreş bizim ata sporumuzdur. Her zaman takip ediyoruz. Biz de geçmişten gelen bir spor kültürü var. Kırkpınar güreşlerini severek takip ediyoruz. Kağıthane Belediyesi’nin de böyle bir etkinlik düzenlemesi hoşumuza gitti” dedi.