Kağıthane Belediyesi, ilçede mağduriyet yaşayan kadınlara hizmet vermek üzere Kadın Sığınma Evi açtı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Buradaki hizmet binamıza hiç gerek kalmamasını umuyoruz. Ama biz tedbir en yine de burayı oluşturmuş olalım” dedi.
Kağıthane Belediyesi tarafından ilçede mağdur durumda olan kadınlara hizmet sunmak amacıyla Kadın Sığınma Evi açıldı. Kağıthane Nikah Salonu’nda yapılan açılış törenine AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Oktay Saral, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Kılıç, “Kadın Sığınma Evi’nin açılışını yapıyoruz. Tabii Kadın Sığınma Evi olunca adresi göstermiyoruz. Ama binamızı hazırladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz gördü. Fevkalade güzel bir çalışma oldu. 5 katlı bir bina. 30’a yakın kadının kalabileceği bir ortam. Alile ve Sosyal Bakanlığımız, İl Başkanlığımız burayı değerlendirecek ve kullanacak. Biz kadını ailenin temel direği olarak görüyoruz. Ailedeki en fazla yük, sorumluğun kadınların üzerine bindiğini görüyoruz. Dolayısıyla biz de en fazla yükü üstlenen hanımefendilere yardımcı olmak için böyle bir çalışmanın içerisinde bulunduk” dedi.
Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer ise, “Böylesine önemli bir hizmetin hayata geçirildiği bu günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Onur duyuyorum. Aslında bir tarafta sosyal belediyecilik adına çok önemli bir iş var. Diğer taraftan da bizim tabii Kadın Sığınma Evi özelinde sosyal ve kültürel yapımızı da sorgulamamız lazım. Yani bir ülke olarak buna neden ihtiyaç duyuyoruz. Bu da çok önemli bir şey. Bu açılış bir taraftan bizi sevindiriyor, bir taraftan da buruk bir sevinç yaşatıyor. Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Ben gezme fırsatı buldum. Fevkalade güzel bir tesis olmuş” diye konuştu.