Kartal Belediyesi ile Kartal Kent Konseyi ve Tasarım Araştırma Katılım (TAK) işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında vatandaşlar, Yakacık Meydanı’nın tasarımı ile ilgili fikirlerini Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e sundu.
Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve Tasarım Araştırma Katılım (TAK) işbirliğiyle Yakacık Meydanı’nı vatandaşlarla tasarlama etkinliği yaptı. Yakacık Meydanı’nda gerçekleşen açılışa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz katılarak vatandaşların fikirleri hakkında bilgi aldı. “Yakacık Meydanını Birlikte Tasarlıyoruz” etkinliğinde vatandaşlar Yakacık Meydanı’nı tasarlama hakkındaki fikirlerini bir kâğıda yazarak yetkili kişilere teslim etti.
Açılışta konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “TAK çıkardı bu işi Kent Konseyi ile bu arkadaşlar böyle halka soralım ne istiyorlarsa onu öğrenelim. Onu uygulayalım diyorlar. Çok güzel de yarışma yapıyorlar. Kartal’ın değişik yerlerinde kıyıda köşede kalmış yerleri canlandırmak üzere çok güzel proje geliştirdiler” dedi.
Türkiye’den 6 pilot belediyenin katılım sağladığı proje faaliyetleri kapsamında, yerel yönetimlerin çalışmalarında, hizmet planlama, karar alma ve uygulama ile izleme - değerlendirme süreçlerine katılım mekanizmalarını daha etkin kullanılmalarına yardımcı olmanın amaçlandığı projede vatandaşların da bu süreçlerde yer alması destekleniyor.
Kartal Belediyesi, pilot bölge olarak ilçede bulunan 20 mahalleyi vatandaş ile birlikte yönetmek amacıyla bir takım çalışmalar sürdürüyor.