Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Engelliler ve Normal Çocuklar Yaz Spor Okulu’ kapılarını açtı. 6 Eylül’e kadar devam edecek olan yaz spor okullarında toplam 5 branşta bin 235 öğrenciye eğitim verilecek.
Üsküdar Belediyesi ilçedeki gençlere yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl Çamlıca Spor Okulu’nda ikincisi açılan ‘Engelliler ve Normal Çocuklar Yaz Spor Okulu’ 29 Haziran 2015 ve 6 Eylül 2015 tarihleri arasında ücretsiz olarak hizmet verecek.
Okulların kapanmasıyla birlikte gençleri iyiler ve iyiliklerle buluşturmak gayesiyle hayata geçirilen yaz okulları 5 branşta bin 235 öğrenciye spor eğitimi verecek.
9 ile 16 yaş arası çocukların spor yapmalarına imkân tanıyan ve basketbol, voleybol, hentbol branşlarında hizmet veren Yaz Spor Okulu’nda daha küçük yaş grubu olan 5 ile 8 yaş arası çocuklar için ise Beceri Gelişimi ve Eğitsel Oyunlar (eğlenceli atletizm) kapsamında sporu tanımayı ve sevdirmeyi hedefleyen dersler de yer alıyor. Tamamen ücretsiz olan Yaz Spor Okulu’nda, spor akademisi mezunu 14 eğitimci çocuk ve gençlere eğitimlerinde yardımcı oluyor.
Basketbolda 387, voleybolda 226, hentbolda 42, beceri gelişiminde 460 ve Engeliler (Özel Sporcular) branşlarında 120 olmak üzere toplamda 1235 öğrenci spor eğitimi alacak.
120 ENGELLİ ÇOCUĞA SPOR YAPMA İMKANI
Engelliler Yaz Spor Okulu’nda ise zihinsel engelli, bedensel engelli, otistik, çoklu engelli ve görme engelli çocuklar spor yapacak. Engellileri evden çıkarıp sosyal hayata entegre etme ve spor sayesinde gelişimlerine katkı sağlama amacıyla düzenlenen projede 120 engelli çocuk spor yapma şansına kavuşacak.
BAŞKAN TÜRKMEN’DEN SPOR OKULAN ZİYARET
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yaz Spor Okulu’nu ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı. Salonda çalışma yapan çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Türkmen, burada yaptığı konuşmasında, “Böylesine güzel bir şehirde yaşıyor olmaktan ve böylesine güzel evlatlara sahip olmaktan dolayı çok şanlıyız. Bu nimetlere ne kadar şükretsek yine de azdır” dedi.
Eğitim, spor, sağlık ve kültürün iç içe kavramlar olduğuna değinen Başkan Hilmi Türkmen, “Çocuklarımız ne kadar sporla meşgul olurlarsa, sporun her hangi bir branşıyla kendilerine zaman ayırırlarsa hem ahlaki yapıları hem karakterleri gelişir hem de derslerindeki başarıları o oranda artar” diye konuştu.
SOKAK KÜLTÜRÜ YERİNE SPOR KÜLTÜRÜ
Üsküdar Belediyesi Spor Müdürü Hüsnü Saraç, Yaz Spor Okulunda 2 ay boyunca eğitim vermeye devam edeceklerini belirterek, “Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklarımızı sokaklardan almak, onlara spor kültürü, bunun yanında spor eğitimi vermek için çaba gösteriyoruz. Burada eğitim alacak gençlerimiz hem güzel arkadaşlarla bir arada olma şansı bulur hem de sporunu yaptıktan sonra gider evine istirahat eder” diye konuştu.
ÜCRETSİZ TİŞÖRT VE ÇANTA
Hüsnü Saraç, eğitime 3 gün devamsızlık eden öğrencilerin kaydının silineceğini hatırlatıp, “Yaz Spor Okulu’na gelen bütün çocuklarımıza ücretsiz tişört ve çanta dağıtıyoruz. Bütün gayretlerimiz gençlere en iyi hizmeti vermek” dedi.