Kağıthane Belediyesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle sünnet olamayan yüzlerce çocuk için toplu sünnet şöleni düzenledi. Erkekliğe ilk adımı atan çocuklar, kendileri için düzenlenen özel gecede unutamayacakları bir gün geçirdi.
Kağıthane Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yılladır sürdürdüğü toplu sünnet şöleninde bu yıl yüzlerce çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Kağıthane Hasbahçe etkinlik alanında gerçekleşen şölene Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, çok sayıda çocuk ve aile katıldı. Sünnet olacak çocukların her türlü ihtiyacı belediye tarafından ücretsiz olarak karşılandı. Çocuklar şölen boyunca kendileri için hazırlanan Karagöz-Hacivat, tahta bacak, kukla, sahne ve illüzyon gösterisi, animasyonlar, palyaçolar ve dev şişme oyun grubuyla gönüllerince eğlenirken ailelerde çocuklarının sevincine ortak oldu.
AİLELER, ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATAN ÇOCUKLARININ HEYECANINI YAŞADI
Çocuklarının en özel günlerinden birini yaşadıklarını söyleyen Neriman Osman Yıldız, ”Çok güzel bir duygu, iki çocuğum var biri kız biri erkek. İlk kez bu heyecanı yaşıyorum. Çok mutluyum. Çok heyecan verici bir şey gerçekten ilk kez böyle bir şölende bulunuyoruz. Hiç korkmadı, geçen yıl çok korkuyordu. Kendisi istedi sünnet olmayı” diye konuştu.
İlk çocuklarını sünnet ettirmenin heyecanını yaşadıklarını belirten İsmail Sürmeli Kartal Çifti ise, ”İlk çocuğumuz ve tek çocuğumuz. Oldukça heyecan ve mutluluk verici bir durum. Sünnetin toplu olması onun için bir cesaret oldu, bunun için korkmadı. Kendisi de çok mutlu sünnet olacağı için. Belediyenin bize sunduğu bu imkandan yararlanıyoruz. Teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.