Kağıthane Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Sadabad Yaz Etkinlikleri, Ahilik Şed Kuşanma töreni ve Hıdrellez ateşiyle başlıyor.
06 Mayıs 2015 Çarşamba günü Hasbahçe Mesire Alanı’nda saat 14.00’da başlayacak kutlamalara binlerce vatandaşın katılması bekleniyor. Yüzlerce yıllık geleneksel kutlamada Şedler kuşanılacak, Hıdırellez ateşinde bahar karşılanacak. Kağıthane’nin şenlik havasında geçecek kutlamalarında kuzular çevrilecek, dilekler tutulacak, bahar şarkıları söylenecek.
Ahilikte, kalfalıktan ustalığa geçiş törenini sembolize eden Şed Kuşanma töreniyle başlayacak etkinlikler, Hıdırellez kutlamaları ile devam edecek. Kutlamalar için özel olarak hazırlanan Hasbahçe’de gerçekleşecek eğlencelerde ahilik kültürü teatral bir gösteriyle anlatılacak. Çıraklıktan ustalığa geçişi sembolize eden şed kuşanma töreninin ardından yakılacak ateşlerle geleneksel Hıdırellez kutlamaları başlayacak. Festival tadında eğlenceli bir gün geçirecek vatandaşlara odun ateşinde geleneksel yöntemle pişirilen kuzular ikram edilecek.
Tüm vatandaşları baharın gelişini kutlamak için Hasbahçe’ye davet eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, birbirinden renkli Sadabad etkinliklerinin de müjdesini verdi.
Başkan Kılıç, “Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz ve her yıl binlerce İstanbullu’yu ağırladığımız Sadabad Yaz Etkinlikleri, Ahilik Şed Kuşanma töreni ve Hıdrellez kutlamasıyla başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da baharın gelişini vatandaşlarımızla birlikte kutlayacak ve geleneksel eğlence kültürümüzü genç kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz. Şed Kuşanma töreni ve Hıdırellez ile başlayacak Sadabad Yaz Etkinlikleri, Okçuluk yarışması, bisiklet yarışması, uçurtma yarışması, cirit şöleni, yağlı güreş, Dünya Çevre Günü etkinlikleri ve Sünnet Şöleni ile devam edecek. Haziran ayının son haftasına kadar devam edecek Sadabad etkinliklerine tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
6 Mayıs tarihinde başlayacak Sadabad Yaz Etkinlikleri birbirinden eğlenceli yarışmalar, etkinlikler ve şölenlerle devam edecek. Haziran ayının son günlerine kadar yaz etkinliklerinde vatandaşları ağırlayacak Hasbahçe ise Sadabad Yaz Etkinlikleri’nin ardından Ramazan ayına hazırlanacak.