Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş İzmir’in düşman işgalinden kurutuluşunun 93’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
9 Eylül’ün Milli Mücadele’nin zaferle son bulduğu gün olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bu yıl İzmir’in Kurtuluşu’nun 93’üncü yıldönümünü gururla kutluyoruz. Bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinde yer almış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükranla anıyorum. 9 Eylül 1922 sadece bir kentin düşman işgalinden kurtulduğu gün değil, dünyanın ilk antiemperyalist savaşı olarak nitelendirilen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluşunda önemli bir yer tutan bu anlamlı günde Anadolu halkı bağımsızlığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün bu zaferin haklı gururunu ve coşkusunu yaşamamız gerekirken ne yazık ki ülkemizin içinde bulunduğu terör, şiddet ve savaş sarmalının sebep olduğu büyük acıların üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.
“İÇİMİZ KAN AĞLIYOR”
Ülkenin son birkaç aydır büyük bir tehdit ve saldırı altında olduğunu belirten Pekdaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hemen her gün gencecik vatan evlatlarımız, polislerimiz ve yurttaşlarımız şehit olmakta, her şehrimizde kaos ortamı yaratılmak istenmektedir. 93 yıl önce işgalin sona ermesiyle sevinç gözyaşları döken Anadolu halkı bugün ne acıdır ki gelen şehit haberlerinin ardından gözyaşı dökmektedir. Kaybettiğimiz her can ile birlikte yüreğimiz yanıyor, içimiz kan ağlıyor, yok oluyoruz. Oysa bugün 93 yıl önce kazanılan zaferin ardından temelleri atılan umudun başarıya ulaşmasını sağlayacak mücadelenin verilmesi gereken günleri yaşıyoruz. Bu günler demokrasi ve adalet mücadelemizi sürdüreceğimiz, kardeşliğimizi daha da güçlendireceğimiz günler olmalıdır.”
“İNANCIMIZ YOK OLMAYACAK”
Anadolu halkının bugün de sorunları aynı inanç, birliktelik ve gayretle çözecek güce sahip olduğunu kaydeden Pekdaş, şöyle devam etti: “Tarihimiz bu gücün en iyi göstergesidir. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi işgalden zafere ulaşan ve bunu yeni bir devlet kurarak taçlandıran ülkemiz, bu kaos ve şiddet ortamından da kurtulacaktır. 93’üncü yılını gururla kutladığımız bu anlamlı günün bu mücadelenin başladığı gün olmasını diliyorum. 9 Eylül aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna imza atan Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kuruluş yıl dönümüdür. 9 Eylül 1923’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’ne 92 yıldır olduğu gibi bugün de ülkemizin ihtiyacı vardır. Antiemperyalist savaşın kazanılmasında öncülük eden Kuva-yi Milliye ruhunun devamı olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 92 yıldır çağdaşlığın, yeniliğin ve demokrasinin mimarı olmuş, Türkiye’nin laik bir hukuk devleti olarak yaşam bulmasını sağlamıştır. Dün olduğu gibi gelecekte de köklerinden aldığı güçle Türkiye’nin yeniden aydınlık yarınları için, ülkenin barış ve güvenliği için, bağımsız ve güçlü bir ekonomi için, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet kazanımlarını korumak için çalışmaya devam edecektir. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92 yıl önceki kuruluş heyecanına ihtiyacı vardır. Bunu başaracak güce olan inancımız ve geleceğe dönük umutlarımız hiçbir zaman yok olmayacaktır. Yeter ki laik cumhuriyetimizin eksiksiz bir demokrasi olması ülküsünden hiç vazgeçmeyelim. Bu hakkımızı korumak, geleceğimize sahip çıkmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdürelim. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için mücadele vermiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, İzmir’in kurtuluşunun 93’üncü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 92’nci yıl dönümünü kutluyorum.”