Çiğli Belediyesi 2014-2015 Yaz Dönemi Resim Kurs Programı muhteşem bir sergiyle final yaptı. Birbirinden güzel karakalem resimlerin yer aldığı sergi iki gün süreyle Çiğlili sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Çiğli Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de kültür ve sanat adına yürütülen kurs faaliyetlerine ara vermeden devam etti. 2014-2015 yaz dönemi karakalem resim kursiyerlerinin hazırladığı dönem sonu sergisi Çiğlili sanatseverler ile buluştu. Yaz boyunca kursiyerler; karakalem kursu, çocuklar için resim kursu ve güzel sanatlar fakültesine hazırlık kursu olmak üzere üç branşta eğitim aldı. Sergiye Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, Çiğli CHP Kadın Kolları Başkanı Refika Ural, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 94 kişinin başvurduğu yaz dönemi karakalem kurs programında 64 kişi kursa devam etme hakkı kazandı, 40 kursiyer ise katılım belgesi almayı başardı. Karakalem sergisinin açılışını Başkan Arslan; eşi Ergül Arslan, başkan yardımcıları ve kursiyerlerle birlikte gerçekleştirdi. Sergilenen eserlere ilişkin Resim Öğretmeni Martıgül Kalkan’dan bilgi almayı da ihmal etmeyen Başkan Arslan daha sonra kursiyer ve vatandaşlarla sohbet etti, bol bol da fotoğraf çektirdi.
ŞEHİTLER UNUTULMADI
Ülkede yaşanan terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitler unutulmadı. Ülkeyi büyük yasa boğan böylesi elim bir olayda, devlet yönetiminin üstüne düşeni yapması, bütün önlemleri alması gerektiğine dikkat çeken Başkan Arslan, “İçimiz kan ağlıyor. Devlet erkinin bir an önce bu olaylara son verecek önlemleri alması gerekiyor. Hepimiz çok üzgünüz. Bizlere bu işin yasını tutmak düşüyor. Artık barış gelsin bu ülkeye, evlatlarımız can vermesin. Suriye olayı meydandadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesinin ülkemizde bir an önce vücut bulması gerekiyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.
“GELECEĞİN RESSAMLARI ÇİĞLİ’DEN ÇIKABİLİR”
Çiğli Belediyesi kursiyerlerinin yapmış olduğu karakalem eserlerin mutlaka Çiğlili sanatseverler tarafından gezilip görülmesi gerektiğini, yaz dönemi boyunca birkaç alanda birden resim sanatını geliştirme fırsatı sunmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Arslan, “Yine bir resim sergisinde daha bir aradayız. Artık öyle ki atölyemiz bir sürü ressam yetiştiriyor, hepsi birbirinden güzel eserler üretiyor. Çiğli Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam edeceğiz. Sizleri sanatın birçok alanındaki çok değerli sanatçı ve eserlerle buluşturacağız. Çok değerli hocamız Martıgül Kalkan sayesinde belki de geleceğin ressamları bizim belediyemizden çıkacak. Onların yapmış oldukları harika eserlerle gurur duyuyorum ve hocamızı tebrik ediyorum. Sosyal belediyecilik yapmak istediğimizi her zaman vurguluyorum. Yol, kaldırım, tretuvar yapmak bizim rutin işlerimizden ama; kültür sanat faaliyetleri çerçevesinde, özel programlarda sizleri bir araya getirebilmek bizler için hem çok keyifli hem de mutlu edici. Sergi salonumuzda kursiyerlerimizin yapmış olduğu muhteşem karakalem eserleri görme, inceleme ve onlar hakkında bilgi alma şansına sahip olduk. Çiğli’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirebileceği uğraşları olsun istiyoruz. Belki bu hobiler ilerde büyük bir kariyere dönüşebilir. Biz Çiğli halkının yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.