Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Takımı’na Büyükşehir Belediyesi özel tekerlekli sandalye hediye etti.
Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig’ini namaglup olarak tamamlayarak play-off’a kalmayı garantileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Takımı’na, ithal özel tekerlekli sandalye hediye edildi. İngiltere’den ithal edilen ve kişinin engel durumuna göre dizayn edilen söz konusu tekerlekli sandalyeler Avrupa kupalarında mücadele eden engelli takım oyuncular tarafından tercih ediliyor.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, engelli basketbol takımının namaglup olarak bitirmesini gurur verici olduğunu ifade etti. Büyükşehir olarak, takıma malzeme yardımı, deplasman giderleri, ve nakdi yardımda bulunduklarını aktaran Ayaz, tüm kentin takımın Süper Lig’e çıkması için dua edip destek verdiğini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi olarak takıma verilen desteklerin devam edeceğini vurgulayan Ayaz, şunları kaydetti:
"Kendilerine verdiğimiz bu özel tekerlekli sandalye ile inşallah takımımız önümüzdeki 8 maçı da kazanıp Süper Lig’e çıkar. Bizler buna tam inanıyoruz. Büyükşehir olarak biz bu takımı sahiplendik ve maddi manevi bütün desteği verdik ve vermeye devam ediyoruz. Amacımız toplumda olan bütün engelli kardeşlerimizin elinden tutup onları olması gereken yere çıkarmaktır. Bizler sadece takıma değil Şanlıurfa’da bulunan bütün engelli kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz."
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Takım Kaptanı ve Milli Sporcu Mehmet Çetingöz ise kendilerine maddi manevi destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e teşekkür etti.
Şanlıurfalıların büyük desteği ile sezonu namaglup tamamladıklarını hatırlatan Çetingöz, şunları söyledi:
"Dünyadaki bütün profesyonel sporcular tarafından kullanılan bu özel tekerlekli sandalyeyi bizlere hediye eden Başkan Güvenç’e çok teşekkür ediyoruz. Bizler inşallah bu jestin karşılığını sahadan galip ayrılarak vereceğiz. En büyük hayalimiz Şanlıurfa’yı Süper Lig’te temsil etmektir bizler buna yürekten inanıyor ve başaracağız. Biz engelsiz insanlar olarak arkamızda olan Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza ve tüm Şanlıurfa’ya Avrupa Kupası hediye etmek istiyoruz."
Konuşmanın ardından Ekrem Ayaz, takım kaptanı Çetingöz’e tekerlekli sandalyesini hediye etti.