Şırnak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kentte ilk defa Turizm Haftası kutlandı.
Şırnak Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programa Vali Ali İhsan Su, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Vali Yardımcısı Serkan Şeker, İl Jandarma Komutanı Mustafa Sakaoğlu ve kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Su bir konuşma yaptı. Vali Ali İhsan Su, Şırnak’ta daha önce hiç Turizm Haftası’nın kutlanmadığına dikkat çekti. Vali Su, "İlimize baktığımız zaman Şırnak’ın çok daha iyi seviyelere gelmesi gerekiyor. Ülkemizin her yanında çok önemli değerler var. Şırnak ilimize baktığımız zaman hem doğal güzellikleri açısından hem de kültürel değerler açısından oldukça önemli bir turizm potansiyeline sahibiz. Bugün Cizre’ye gittiğimiz zaman Hz. Nuh’tan başlayarak Kırmızı Medresesi, tarihi kalesi kaplıcalarımız diğer tarafta doğalarımız, yaylalarımız, ovalarımız yani sayacağımız birçok turizm değerimiz var. Önemli olan bunları insanımızla buluşturabilmektir. Yani çok imkanlar var ama hiç birini insanlarla buluşturamıyorsun. Ortaya çıkarmamışsın. O zaman gizli bir hazine, bir kıymeti yok yani. Şimdi düşününki bir insan altın madeni sahibi olsa altında yer altında çıkarmıyor ama çok zengin. Hayır onun hiçbir karşılığını göremez. Ancak onu çıkarırsan, bir değer üretebilirsen o zaman onun faydası olur. İşte bizde turizm de sahip olduğumuz değerleri insanlarla buluşturabilirsek yerli yabancı turistlerle buluşturabilirsek o zaman bir değer ifade eder. Bu bakımdan Şırnak ili olarak yapmamız gereken çok iş var. Bu anlamda ümit ediyorum ki bu “Turizm Haftası Kutlamaları” etkinlikleri bu değerlerimizin daha çok tanınmasına ve tanıtılmasına, insanlarımızın da bu vesile ile Şırnak’a daha çok gelmesine bu güzel değerlerimizin daha çok paylaşılmasına vesile olur. Tekrar Turizm Haftası’nı kutluyor hepinize sevgiler saygılar sunuyorum" dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Teymur Erol ise, "2014 sonu itibariyle otellerimize yapılan giriş ve geceleme istatistiklerine göre ilimize gelen yerli turist sayısı 79.753 kişi, yabancı turist sayısı ise 5.510 kişidir. Elbette bu istatistikler ilimiz için tatmin edici rakamlar değildir" diye konuştu.
Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan konserin ardından Şırnak tanıtım filmi ilgiyle izlendi. Yine öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisini izleyen katılımcılar daha sonra yöresel el sanatları ve fotoğraf sergisini gezdi.