Ak Parti İl Başkanı Erdener Can, Beraat Kandili nedeniyle lokma dağıtmak isteyen Ak Partililer ile zabıta ekipleri arasında yaşanan olayı ve dün belediye meclisindeki söylemleri eleştirerek Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yüklendi. Başkan Can, “Kandil günlerinin maneviyatını bilmeyen bunları sadece mesaj olarak görenlerden bunu anlamalarını beklemiyoruz. O gün zabıta terör estirmiştir. Gençlik kollarımızdan bir arkadaşımızı 5 tane zabıta tutuyor ve yumrukluyor” dedi.
Ak Parti İl Başkanı Erdener Can, “Mecliste Ülgür bey tamamen bizim suçlu olduğumuzu, izin almadığımızı, herkesin kanunlara uymak zorunda olduğunu beyan ediyor. Arkadaşlar bakın 236 sayılı YSK’nın kararı 28 Mart’tan itibaren yetki, ilçe seçim kurulundadır. Belediyede değildir. Bunu bir zahmet açıp okusunlar. Buna rağmen biz belediyeye bilgi mahiyetli olarak, burada lokma dağıtacağımızı söylemişiz. O gün 20 metre ilerimizde keşkek, Cumhuriyet Meydanı’nda lokma dağıtılıyor. Hiçbir yere müdahale yok, sadece kordona var. Niye? Çünkü kordondaki karavanımız belediye başkanımızı rahatsız ediyor. Olayı tamamen şahsileştirmiş durumda. Kişisel kaprislerinden dolayı 5 tane lokma dağıtan bayanın üzerine 15 tane zabıtayı salıyor. Bu nedir arkadaşlar? Biz orada zararlı bir şey yapmıyoruz. Kandil günlerinin maneviyatını bilmeyen bunları sadece mesaj olarak görenlerden bunu anlamalarını beklemiyoruz. O gün zabıta terör estirmiştir. Gençlik kollarımızdan bir arkadaşımızı 5 tane zabıta tutuyor ve yumrukluyor” dedi.
“BU DİKTATÖRLERE ÖZGÜ BİR CÜMLEDİR”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ‘Ben düzeni bozdurtmam’ sözlerinin diktatörlere özgü olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Erdener Can, “Ülgür bey ne diyor? ‘Ben düzeni bozdurtmam’ bu diktatörlere özgü bir cümledir. Lütfen bundan sonra özgürlük şehrini ağzına almasın. Biz barış içerisinde yaşamak istiyoruz. İnanın biz bunları anlamakta zorluk çekiyoruz. Ve dün zabıtanın eline bir kağıt tutuşturmuşlar, böyle kafalarına göre açıklama yapamazlar. Zabıtanın açıklamasını çok dikkatli bir şekilde dinleyin. Belediye meclis üyelerimizi hiçte hoş olmayan üslupla tehdit ediyorlar. ‘Seçimden sonra biz buradayız, görüşeceğiz’ diyorlar. Bu zabıtaya yakışmaz. Zabıta tarafsızdır. Ülgür Gökhan düzeni sağlayacağını söylüyor. Hayır efendim. Burada vali var, adliye var.. Kimse üstüne vazife çıkarmasın” diye konuştu.
“UTANMIYORLARSA KADINLARIMIZA SALDIRSAYDILAR”
Başkan Ülgür Gökhan’ın Belediye Meclisi’ndeki üslubunu kendisine yakıştıramadığını belirten Can, “Belediye Başkanımızın dünkü meclis toplantısındaki üslubunu da kendisine yakıştıramadık. Oradaki alaycı tavırları ‘Erkeklere 4 bayan hadi bakalım iyisiniz’ gibi tavırları bir belediye başkanının üslubu olmamalı. Bizler gayet efendi siyaset yapıyoruz. Huzursuzluklardan yana değiliz. Kadınlarımıza çok saygılıyız diyen Belediye başkanımızın, Grup Başkan Vekilimiz Tülay hanıma ‘Yalancı’, ‘sus’, ‘konuşma’ söylemlerini yakıştıramadık. O gün orada kadınlara saldırmadık diyor, evet çünkü orada kordondan geçen sağduyulu vatandaşlar ve bizim arkadaşlarımız yetişip müdahil olmuşlardır. Yani birde saldırsalardı diyorum. Utanmıyorlarsa saldırsalardı. Bu yaşananları kamuoyunun takdirine sunuyorum” şeklinde konuştu.