Çorum’un İskilip İlçesi’ne bağlı Eskiköy’de yaklaşık 2 saat süreyle etkili olan dolu yağışı köyde hayatı felce uğratırken ekili alanlara zarar verdi.
Eskiköy’de yaz ortasında yaşanan dolu yağışı şoke etti. Yaklaşık yarım metreyi geçen dolu yağışı araçları yolda kalmasına neden oldu. Yaz ortasında adeta kış çilesi yaşanırken köy civarında bin dönüme yakın ekili arazi zarar gördü.
Çatılardan akan sularla bazı evlerin içi su ile dolarken köy ve arazi dolu yağışı nedeniyle bembeyaz bir örtüye büründü. Yağan dolunun iriliği görenleri şaşırtırken fotoğraflarda görülen dolular yağıştan yaklaşık 1 saat sonra çekildi.
Eskiköy muhtarı Mustafa Kara, köylerinin son 100 yılın en büyük felaketi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Muhtar Kara, “Dolu yağışı yaklaşık 2 saat sürdü. Ekili arazilerde hiçbir şey kalmadı. Ekili arazilerimiz biçerdöverin tarlayı biçipte çıktığı hale geldi. Yarım metreye yakın dolu yağdı. Ben 63 yaşındayım böyle bir şey görmedim de duymadım da. Son 100 yılın felaketi ile karşı karşıyayız. Evlerin çatılarından akan sular evlerin içine doldu. Köyün çevresinde yaklaşık bin dönümlük bir arazi zarar gördü. Köyün çevresindeki arazilere ise henüz çıkamadık. Yaşadığımız bu büyük felaket nedeniyle çok mağduruz. Yetkililerimizden yardım bekliyoruz” dedi.
Dolu yağışının ardından köydeki bağ ve bahçelerde büyük zarara uğrarken ağaçlarda meyve bırakmadığı görüldü.