“Yerinde Dönüşüm ve Deprem Dönüşüm” projesi kapsamında vatandaşlara yeni dairelerinin tapularını veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da bir dönüşümün faydalarını toplum olarak görüyoruz” dedi.
Kartal Belediyesi tarafından sürdürülen “Yerinde Dönüşüm ve Deprem Dönüşüm” projesi kapsamında vatandaşlara yeni evlerinin tapuları teslim edildi. Tapu teslim töreni Petrol-İş Mahallesi Tecerdağı Caddesi Ulaş Çıkmazı Sokak Birlik Apartmanı’nda gerçekleşti. Törene CHP İstanbul Milletvekili Oğuzkaan Salıcı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“DEPREM DÖNÜŞÜMÜNDEN 21 BİN 706 KİŞİYİ KURTARMIŞ OLDUK”
Törenden önce terör olaylarında şehit olan askerler ile polisler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşundan sonra konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bugüne kadar Kartal Belediyesi olarak deprem dönüşümünden 21 bin 706 kişiyi kurtarmış olduk. 21 bin 706 kişi içinde Birlik Apartmanı’nın sakinleri de var. Kartal’da ne değişti peki. Kartal’da bu dönüşümle 21 bin 706 kişi mecburen bir yerlere kiraya gitti. Kiralar arttı, dolayısıyla ev sahiplerinin gelirleri arttı, halkın geliri arttı. Dolayısıyla etrafa esnafın alışveriş düzeyi arttı. Kartal’da bir dönüşümün faydalarını toplum olarak görüyoruz. Neleri dönüştürüyoruz. Neleri dönüştüremiyoruz veya halkın beklentileri nedir. Biz yerel yöneticiler olarak bu beklentilere nasıl cevap vereceğiz. İşte bunun raporunu hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.
“Yerinde Dönüşüm ve Deprem Dönüşüm” projesiyle yeni dairesine kavuşan Sebağtullah Altındağ, “Çok güzel bir hizmet. Şimdi bitti İnşallah taşınacağız” dedi.
Konuşmanın ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz daire sahiplerine tapularını takdim etti.