Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, katıldığı televizyon programında Esenler’i küçümsediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Esenler halkı adına postayla Esenler’i anlatan türkülü bir tanıtım DVD’si gönderdi.
Özel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Esenler’i küçümseyici ifadeler kullandığı gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Esenler’den tepki geldi. Esenlerli vatandaşlar, Esenler’i daha yakından tanıması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na türkülü tanıtım filmi gönderdi. Esenler Postanesi’ne AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mehmet Er, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve vatandaşlarla birlikte gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, hazırlanan tanıtım DVD’sini Kılıçdaroğlu’na gönderdi.
“ESENLER HALKI CEVABINI 7 HAZİRAN’DA VERECEKTİR”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Esenler ilçesiyle ilgili görüşlerini eleştiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Geçtiğimiz günlerde sayın başbakanımız Maltepe’de yapılan bir mitingde Esenler’de yapılacak olan tarihi projeye atıfta bulunarak, ‘Artık insanlar Maltepe’den, Pendik’ten Esenler’e pikniğe gidecek’ demişti. Çünkü dünyanın üçüncü büyük şehir parkı Esenler’de inşa ediliyor. Esenler 5-6 yıllık dönem içinde ciddi değişimlere uğradı. Sayın başbakanımızın bu açıklamasından sonra maalesef Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında açıklaması oldu. İnsanlar şu şu ilçeleri bırakıp da Esenler’e huzur bulmaya mı gidecekler’ gibi bir göndermede bulundu. Biz de bugün sayın Kılıçdaroğlu’na buranın nasıl bir huzur kenti olduğunu türkülerle ifade eden, her bölgenin çocuklarının seslendirdiği ve Esenler’de değişik mekanlarda seslendirilen türkülerle Esenler2i tanıtan bu DVD’yi Sayın Kılıçdaroğlu’na gönderiyoruz” dedi.
Tevfik Göksu, “500 bin nüfusluk bir ilçeyi yok saymak ve burayı huzursuzluğun örneği olarak göstermek hem sayın Kılıçdaroğlu’nun açısından maalesef büyük bir hata hem de Esenler’deki insanlar açısından üzücü bir olaydır. Esenler halkı 7 Haziran’da bunun cevabını verecektir” diye konuştu.