Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan 9’uncusu düzenlenen Giresun Günleri’nde hemşerilerinin hasret gidereceğini söyledi.
Feshane’de düzenlenen Giresun Günlerini değerlendiren Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Giresun Günleri artık hemşerilerimiz için randevu günü haline gelmiştir. İstanbul’da yaşayıp da birbirini göremeyen hemşerilerimiz adeta Feshane etkinliklerimizde buluşmak için randevulaşmaktadır. Feshane Giresun Günleri yalnızca hemşerilerimizi buluşturmakla kalmamaktadır. Aynı zamanda memleket özlemi yaşayanlara da memleketi ayağına getirmekteyiz. Çünkü Giresun il ve ilçelerinde yöremize özgü ne varsa kaymakamlıklar, belediyeler ve derneklerimiz stantlar kurarak bu değerleri tanıtmaktadır. İstanbul’da doğup büyümekte olan gençlerimizde memleketlerinin kültürünü burada tanımaktadır. Her geçen yıl bir öncekinden daha iyi bir performans ortaya koyulan etkinliğimizde yöremize özgü giyeceğinden, giyeceğine, folklorik değerlerinden doğal ve kültürel varlıklarına kadar her şey yer almaktadır.Buraya gelenlerin bunları göreceği gibi en önemlisi insanlarımızın dostluğunu, sıcak kanlılığını da görecektir” dedi.
İstanbul’da yaşayan en fazla nüfusa sahip illerden birinin Giresun olduğunu da belirten Turan, “Giresun etkinlikleri öncü olmuş ve diğer illere bu konuda örnek olmuştur. Giresun etkinliklerine geçen yıl 2 milyon kişi katılmıştır. Bu yıl ise en az 2,5 milyon kişi bekliyoruz. Daha Giresun Günleri başlamadan ziyaretler başlamıştır” dedi.