İzmir’in Menderes ilçesinde, vatandaşların yarım asırdır hayali kurduğu devlet hastanesi için çalışmalar başladı.
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun seçim vaatleri arasında yer alan ve ilçenin 50 yıllık hayali olan devlet hastanesinin yapımına start aldı. 75 yataklı devlet hastanesi için temel kazı çalışmalarıyla birlikte ilk kepçe vuruldu. 500 günde tamamlanması planlanan hastane ile birlikte ilçenin önemli bir sorununun çözüleceği belirtildi
Devlet hastanesiyle ilgili açıklamada bulunan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Yaptırmış olduğumuz anketlerde vatandaşlarımızın yüzde 85’inin en büyük hayali, en büyük isteği Menderes’e devlet hastanesinin kazandırılmasıydı. Menderes’te doğmuş büyümüş biri olarak benimde en büyük hayalim ilçemizin en büyük eksiklerinden olan devlet hastanesinin kazandırılmasıydı. Biz kendi mutluluğumuzla mutlu olamıyoruz çünkü biz insanlarımızın mutluluğundan mutlu olmayı kendimize düstur edinmişiz. Bu düstur ile hareketle göreve geldiğimiz andan itibaren vatandaşlarımızın en büyük hayalini gerçekleştirmek için canla başla çalıştık ve emeğimizin karşılığını aldık” dedi.
2018’de hizmette
Başkan Soylu, şöyle devam etti:
"50 yıldır hayalini kurduğumuz devlet hastanesi için yapamaz dediler, yalan dediler, milleti kandırıyor dediler, hayal dediler. Tüm söylenenlere kulağımızı tıkayarak sadece işimize odaklandık ve bugün geldiğimiz noktada Menderes Devlet Hastanesi’nin temeli kazılmaya başlandı. İhale süreci 500 gün olan hastanemizin inşaatı inşallah 2017 sonu itibari ile bitmiş olacak. 2018 yılının ilk çeyreğinde de Menderesli hemşehrilerime hizmet vermeye başlayacak. 75 yataklı tam teşekkülü devlet hastanesi ile artık vatandaşlarımız başka ilçelere hastaneye gidip gelmek derdinden kurtulacak. Hayırlı, uğurlu olsun."