Bayraklı Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Site ve Apartmanlar Masası’ vatandaşlardan gelen önerileri dinliyor, şikayetlere anında çözüme kavuşturuyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sık sık apartman sakinleri ile bir araya geliyoruz. Burada vatandaşlarımızla doğrudan iletişime geçme, onları dinleme fırsatı buluyoruz” dedi.
Bayraklı Belediyesi Site ve Apartmanlar Masası aracılığı vatandaşlara daha rahat ulaşıyor. 9 ayda 7 bin 856 kişiye ulaşan Siteler ve Apartmanlar Masası, yöneticilerle ulaşarak sitelerinde ya da apartmanlarındaki kimsesiz yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşları tespit ediyor. Bu vatandaşların belediyenin sağlık, temizlik, sosyal yardım gibi birçok hizmetinden yararlanmasını sağlıyor. Site ve Apartmanlar masasının belirli aralıklarla toplantılar düzenleyerek Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın vatandaşlarla bir araya getiriyor.
BİLDİRİLEN SORUNLAR TEK TEK NOT EDİLİYOR
Toplantılara Başkan Karabağ’ın yanı sıra Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri başta olmak üzere farklı birim müdürleri de katılıyor. İletilen sorunlar tek tek not ediliyor ve hemen belirtilen yerlere gidilerek incelemelerde bulunuluyor. Site ve Apartmanlar Masası, yapılan tüm çalışmalarla ilgili hazırladığı raporları ilgili müdürlüklere bildiriyor.
“MÜDAHALE EDİYORUZ”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yaptıkları bu çalışmanın vatandaşlar tarafından beğeni kazandığını belirterek, “Düzenlediğimiz toplantılarda ilk olarak ben söz oluyorum. Toplantıyı yaptığımız mahalleye neler yaptığımızı tek tek anlatıyorum. Diğer projelerden bahsediyorum. Ardından da vatandaşlarımıza mikrofonu veriyoruz. Özgürce önerilerini, şikayetlerini, eleştirilerini dile getiriyorlar. Biz de bunları tek tek not ediyoruz. Ertesi gün hemen arkadaşlarımız şikayet edilen yerlere gidip inceleme yapıyor. Eğer bizim yapabileceğimiz bir konuysa gerekeni yapıyoruz, değilse büyükşehir belediyesine bildiriyoruz” dedi.