Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Dalca Köyünde halka seslendi.
Beraberinde Şanlıurfa Milletvekilleri Doç.Dr. Halil Özcan, Seydi Eyyüpoğlu, Abdülkerim Gök, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, eski Belediye Başkanlardan Feyyaz Gündoğan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç, İl SKM Başkanı Süleyman Elgün ve çok partililer ile Dalca köyüne giden Bakan Çelik, DEDAŞ ile sorunun 2 gün içinde çözüleceği müjdesini verdi.
üzenlenen mitingde konuşan Akçakale Belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, “Ben İnanıyorum ki Akçakale her zaman kararını AK Partiden yana kullanmıştır. Bu dönemde şimdiden kararını vermiştir. Benim sizden isteğim, tekrar ilçemizi yüzde 90’ların altına düşürmemek. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, “Dalca Köyü eski ismiyle Zoncu köyündeyiz. Eski isim dedim, bu eski isimleri köylerde söylerken AK Parti iktidarı öncesinde bir yerlerde hesap verirdiniz. Bu eski isimleri kullanamazdınız. Türkçesi, Arapçası neyse eski isimler, onların tamamını AK Parti iktidarı döneminde dedik ki; vatandaş kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle dedik. Akçakale üzerine düşeni yaptı. Harran üzerine düşeni yaptı. Türkiye tarih yazdı. Pazar günü Akçakale, Harran yeniden tarih yazmaya var mısınız?” diye sordu. Dalca sakinleri de hep bir ağızdan “Evet” cevabını verince, Vekil Gök de, “O zaman sıkıntı yok” diyerek teşekkür etti.
Zoncu (Dalca) köyünün 2011’de gereğini yaptığını belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. Halil Özcan ise, “İnşallah seçimde sandıklarını AK oylarla dolduracaklar. Bunu hep görüyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. 2011’de sahada aranızda olmakla teşekkür ettim, Bugün bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Geçen yıl burada, çiftçilerimiz özellikle enerji sıkıntısı çekti. Bu sıkıntının içinde hepimiz kendimize düşen payı ve dersi almalıyız. Bu yıl bu bölgeye bu tip sıkıntıları yaşatmamak adına suçluları her neyse, gerek DEDAŞ gerek çiftçiler, gerek Birlik Başkanları, gerekse siyasiler. Hepimiz üstümüze düşeni yapacağız ve burada 15 Aralık 2015’kadar enerji sıkıntısı çekmeyecek çiftçilerimiz” diye konuştu.
DEDAŞ ile görüştüğünü ve borcu olmayan çiftçinin desteklemelerinin üzerindeki blokajın kalkacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise şöyle konuştu:
“DEDAŞ yetkilileriyle birlikteydik. Cuma gününe kadar bu destekleme konusunu çözmezseniz halkın önünde Bakan bulacaksınız dedim. Geleceğin sorununu siz çözeceksiniz dedim. Ya siz AK Partiye tuzak kuruyorsunuz, ya da içinizden biri, AK Partiye tuzak kurmak için içinize girmiş dedim. Net bir şekilde bunları kendilerine söyledim ve Cuma günü desteklemelerin üzerinde blokajın, ‘borcu olan varsa blokaj kalsın ama borcu olmayan çiftçinin blokajı tutamazsınız’ dedik ve inşallah bugün, yarın en geç Cuma sabahına kadar bu işin bitirilmesi talimatıyla oradan ayrıldık. Onlarda Cuma günü bu sorun bitiyor dediler. Sizler de, bizler de bunun takipçisi olacağımızı, olmanızı bilmenizi istedim ve bu işi artık çözüp bundan sonra rayında giden bir mesele haline getireceğiz. Bu mesele önemli bir meseledir. Elektrik meselesi özelleşmiş, özel sektörün meselesi, burada keyfi davranmasını engellemektir, keyfi davranışa fırsat vermemektir. Bu konuda sözümüz var. Keyfi olarak en ufak Akçakale’ye yanlışınızın hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur. AK Partiyi zayıflatmaya çalışanlar 4. partinin barajı aşması için seferber olmuş. Bazı siyasi partiler ve bazı unsurlara soruyorum. AK Partiyi bir an için kenara koyun, kim idare edebilir. Kim idare edecek, kimler bir araya gelip nasıl ve nasıl idare edeceklerini çıksınlar millete söylesinler. Desinler ki; ‘biz CHP olarak MHP’yi HDP’yi beraber yanımıza alacağız ve Türkiye’de koalisyon hükümeti kuracağız. Desin birisi nasıl bir koalisyon modeli uygulayacaklar, nasıl bir çıkış modeli uyguluyorlar? Türkiye’de alternatif bir siyasi parti olur da deriz ki, ‘şu adam şu projeleri getirdi, bu projelerden dolayı bu adama destek verelim’ diyebilir, bu adama saygı duyarız. Öyle değil ki, ‘nasıl olsa iktidar olamayacağım, nasıl olsa AK Partiden aramızda 20 puan var’ diye düşünüyor. Millete petrol dağıtıyor tüccar gibi, cepte metelik yok, herkese para dağıtıyor. Kimin parasını dağıtıyorsun ya, kimin parasını.”
Konuşmaların ardından, vatandaşların coşkulu tezahüratları ve alkışları arasında bir süre vatandaşlarla sohbet eden Bakan Çelik, seçim çalışmalarını sürdürmek üzere oradan ayrıldı.