Adana Büyükşehir Belediye meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın yerine alışveriş merkezi yapımını amaçlayan imar planını iptal ettirdiklerini söyledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı ilk meclis oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan CHP’li Çetinkaya, “Benim şube yönetim kurulu başkanlığı yaptığım Şehir Plancılar Odası’nın açmış olduğu 5 Ocak Fatih Terim Stadı ile ilgili dava hakkında yarın basın toplantısı yapacağız. Adana’da görülmeyen konut ve alışveriş merkezi yapımını amaçlayan imar planını iptal ettirdik arkadaşlar. Böyle bir karar geldi” diye konuştu.
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise “Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Büyükşehir belediye başkanlarımız geçen yıl çöp araçları ile Pozantı’mıza hizmet etmemiz noktasında bize katkıda bulunmuşlardı. Tekir 100 bin nüfusa ulaşan, hafta sonu 150 bini buluyor. Geçen yıl tecrübe kazandık. Takviye ekipleriyle gücümüzün yettiği kadar, sağlıklı bir ortamda Adana halkını yaşatamaya gayret ediyoruz. Ama eksiklerimiz var. Pozantı Belediyemizin kendi bütçesiyle borçlanarak iki çöp arabası aldık. Bu yıl daha sağlıklı çalışma yapmak için hem konteynır tedbirleri alıyoruz, hem belediye başkanlarımızdan geçen yıla göre 15-20 gün daha önce bize araçlarını temin edebilirlerse Adanalıya daha sağlıklı hizmet götüreceğimize inanıyoruz” dedi.
CHP meclis üyesi Mehmet Esendemir, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin teknoloji özürlü olduğunu kaydederek, “Daha bizim kent bilgi sistemimiz yoktur. Performans bütçe ve faaliyet raporlarında bunlara değinelim” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Tek tek okunan 16 gündem maddesi, meclis üyeleri tarafından karara bağlandı.