Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, yaza girerken sağlıklı beslenme söyleşisi için Beymen Mersin’de davetlilerle buluştu.
Sohbet şeklinde gerçekleşen söyleşide Dyt. Gizem Akgül, konuklara sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı, onlardan gelen soruları cevapladı.
Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sağlıklı bir diyet programının adımları atılırken Dyt. Gizem Akgül’e “Haftada veya ayda kaç kilo verilmeliyiz, yağ yakmaya yardımcı besinler nelerdir, yaz diyeti farklı mıdır?” gibi sorular yöneltildi.
Davetlilerin sorularını cevaplayan Dyt. Gizem Akgül, “Çoğunlukla biz bayanlar, özlemle beklediğimiz yaz mevsiminin gelmesi ile beraber üzerimizdeki kıyafetler incelip hafiflemeye başlayınca görüntümüzü daha da önemser hale geliyoruz. Bu nedenle, şu sıralar belki de birçoğumuzda fazla kiloları üzerimizden atma telaşı var. Ancak bunu tamamen yemeği kesmek yerine daha sağlıklı beslenerek ve sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirerek yapmamız çok daha doğru olacaktır. Çünkü havalar ısındıkça beslenme şeklimiz ister istemez değişiyor. Yaz mevsiminde sıcakların da etkisi ile vücutta fazlaca su kaybı meydana geliyor. Ancak bu su kaybı kilo kaybı değildir, sizi yanıltmasın. Eğer vücudumuzdaki su kaybı aşırı boyutta olursa bunun sonucunda bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri baş gösterebiliyor. O nedenle özellikle yaz aylarında bol su tüketmeye dikkat etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, yapılan diyet programlarının mutlaka fiziksel aktivite ile desteklenmesi gerektiğini de önemle vurguladı.