Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, vatandaşları Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı’nın birlikte yürüttüğü TÜRKÖK Projesi’ne katkıya çağırdı. Ülkemizde kök hücre bağışlarının alınmasına yönelik bu projede Türk Kızılayı’nın “Kök hücre bağışçısı kazanımı” görevini üstlendiğini belirten Saygılı, “Kök hücre bağışçısı kazanımı görevini alan Kızılay tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da alt yapısını güçlendirdi, bu konuda ülkemizin önemli bir ihtiyacını kök hücre bağışlarını almaya başladı.”dedi.
12 MERKEZ OLUŞTURULDU
Proje kapsamında Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Kök Hücre Koordinasyon Merkezi ve 12 Bölge Kan Merkezinde Gönüllü Verici Merkezleri oluşturulduğunu bildiren Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Adana’nın, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi olarak görev üstlendiğini hatırlattı.
Bağışçı adaylarından 10-20 ml kan alınarak seroloji testlerinin yapılacağını sonuçları uygun çıkan bağışçıların numunelerinin Doku Tiplendirme Laboratuarına yollanacağını kaydeden Saygılı, uygun eşleşme gerçekleştiğinde tekrar iletişime geçilen bağışçının nakil merkezine yönlendirileceğini vurguladı.
HEDEF 70 BİN BAĞIŞ
2015 yılı hedefinin 70.000 bağış olarak belirlendiğini bildiren Ramazan Saygılı, “Türkiye genelinde yapılan çalışmalarda 13 Ağustos 2014 tarihinden 30 Mart 2015 tarihine kadar toplamda 35.680 bağışçıya ulaşılmıştır. Yapılan taramalar neticesinde gerçekleşecek eşleşmeler sadece Türk Kızılayı’nın değil tüm halkımızın başarısı olacaktır.” dedi.
ADANALI BİZE HER ZAMAN DESTEK OLDU
Kök hücre Bağışçısı kazanımı görevini alan Kızılay’ın tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da alt yapısını güçlendirdiğini ve kök hücre bağışlarını almaya başladığını ifade eden Ramazan Saygılı,“Şifa bekleyen hastalarımıza umut olmak için yürüdüğümüz bu yolda Adana olarak 2-2 milyonluk büyük ailemiz bizi her zaman engin destekleri ile önemli noktalara taşımıştır. Kızılay’ın çalışmalarında bizlere her zaman destek olan STK yöneticilerinden, iş dünyasından Türk Kök Hücre Projesine de destek bekliyoruz. Toplumun bütün kesimlerini yüreklerde kandil yakmaya davet ediyorum.” diye konuştu.