Adana İnternet Gazetecileri Derneği (Adana İGD) ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) işbirliğinde düzenlenen "Başkanlık Sistemi" konulu panel cumartesi gerçekleştirilecek.
Adana İGD Başkanı Bekir Murat Büyük, yaptığı açıklamada, son günlerde sıkça tartışılan "Başkanlık Sistemi" ile ilgili SETA Vakfı işbirliğiyle panel düzenleyeceklerini belirterek, "Her siyasi sistemin kendi açısından yararları ve sakıncaları olduğundan Türkiye’de hükümet istikrarının yanı sıra siyasi istikrarı da sağlayacak olan, denge ve fren mekanizmalarının olduğu gerçek anlamda kuvvetler ayrılığı ilkesini harekete geçiren, Başkanlık sistemi konusunun iyi anlaşılmasını arzuluyorum. Bu bir rejim değişikliği değil bir yönetsel sistem değişikliğidir. Bunun yanında temel hak ve özgürlükleri, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü korumaya hizmet etmesi, temsilde adalet ve nitelik problemlerine ilişkin getirdiği çözüm önerileriyle büyük ve güçlü devlet olmanın gereğidir. Türkiye’nin büyüyüp gelişmesinden rahatsız olan malum çevrelerin ve onların yerleşik uzantılarının kamu oyuna negatif algı operasyonlarıyla telkin ettiği gibi bölünme, parçalanma, diktatörlük veya özerklik falan değil tam tersine yönetimde yerindelik ve kaynak mobilizasyonunda hızlanma, temsilde nitelik ve adalet gibi Türkiye siyasetin kronikleşmiş problemlerinin çözümüdür” diye konuştu.
Panelin 28 Mart 2015 Cumartesi günü saat 14.00’de Adana Anemon Otelinde gerçekleştirileceğini kaydeden Büyük, “Panele SETA Vakfı İstanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, SETA Vakfı Araştırmacısı Ali Aslan ile Gazeteci Ceren Kenar’ın katılacağı bu etkinliğe tüm hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.