Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen “39. Turizm Haftası” kutlama programı Adana’da da başladı. Karataş ilçesindeki törende konuşan Vali Mustafa Büyük, her türlü turizm aktivitesi ve heyecanını yaşama imkanına sahip olan Karataş’taki güzellikleri en kısa sürede 2 milyon nüfusa hitap edecek şekilde büyüteceklerini söyledi.
39. Turizm Haftası açılış töreni Adana’nın Karataş İlçesi’nde kortej yürüyüşü ile başladı. Programa Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Adana Turizm İl Müdürü Sabri Tari, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kortej yürüyüşünün ardından protokol ve davetliler ile birlikte Magarsus Antik Kenti gezildi. Off Road Kulüplerinin üyeleri Vali Mustafa Büyük eşliğinde çeşitli gösteriler yaptı. Halk Oyunları ve tekvando ekibinin hazırlamış olduğu gösteriler izlendi. Ardından programın açılışı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve protokol konuşmaları ile başladı.
Adana Valisi Mustafa Büyük konuşmasında, Karataş’ta turizmin sezonunun bu program ile birlikte açıldığını, Karataş’ın şimdiye kadar hak ettiği yeri alamadığını ifade etti. Vali Büyük, şunları kaydetti;
“ Tarihten bize intikal eden antik kentler, Magarsus Antik Kenti’nin kalıntıları üzerindeki kazı çalışmalarını hep beraber gördük daha sonra Harbiş mevkindeki Off Road yarışlarıyla ilgili aktiviteyi izledik. İstenilen her türlü heyecanı, her türlü aktiviteyi gerçekleştirecek bir imkan var burada. Adana’ya çok yakın hemen 2 milyonluk nüfusa hitap edecek böyle bir coğrafyadaki güzellikleri inşallah çok güzel hizmetle, ilgiyle Karataşlıların o misafirperverliği ile en kısa süre içerisinde genişleterek büyüteceğiz. Çünkü turizm açısından bakıldığı zaman bir yerin büyüyebilmesi için kolay ulaşılması, iyi tesislerin olması lazım.’’
Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ise ‘’Bugün Karataş’ta turizmin temeli atılıyor. Bugün bu temelde emeği geçen sayın Valimize, İl Turizm Müdürümüze ve değerli Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum’’ diyerek konuşmasına başladı. Ünal, ‘’Turizm kardeşliktir, turizm birlikteliktir, turizm dayanışmadır. Bu anlamda birlikteliğe gerçekten ihtiyacımız vardı. Eninde sonunda Karataş turizm ile kalkınacaktır. Onun için turizm bir bölgenin gelişmişliğinin göstergesidir. Karataş’ta yaşam standartlarımız ortada. Allah vergisi denizimiz var, harika kumsalımız var, tarihi mirasımız var. ‘Neden Karataş gelişmiyor?’ diyorum. ‘Neden Adana Karataş’ı görmezden geliyor?’ diyordum her zaman ama bugün geldiğimiz noktada evet Karataş hak ettiği payı bugünden itibaren almaya başlamıştır’’ diye konuştu.