Adana Kent Konseyi, Avrupa Birliği’ne Uyum Gelişim Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği (EURODER) tarafından uygulanmakta olan “Kadın Hakları” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında Avusturya’dan gelen misafirleri ağırladı. Dernek yöneticileri ve eğitmenleri, ülkelerinde, engelli ve kadın hakları ile onlara uygulanan eğitim programları hakkında bilgi verdi.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği’ne Uyum Gelişim Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği (EURODER) tarafından uygulanmakta olan “Kadın Hakları” isimli proje kapsamında Avusturya’da faaliyet gösteren Simultania Derneği’nin yetkilileri ve uzmanları Adana’ya geldi.
Adana Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğine katılan Simultania Derneği yetkilileri ve uzmanları, yönetici Reinhard Kollmann ve eğitimci Isolde Fellmann liderliğinde, Avusturya’daki kadın ve engelli hakları ile onlara yönelik uygulanan mesleki eğitim programları hakkında bilgi verdi.
AVUSTURYA’DA YERİNDE İNCELENDİ
İlk olarak, Proje Koordinatörü Feride Demir tarafından proje ve bugüne kadar yapılan çalışmalar konusunda bilgiler aktarıldı. Proje kapsamında ilk faaliyet olarak Avusturya’daki proje ortağı olan Simultania kurumunun ziyaret edildiğini belirten Feride Demir, burada Simultania kurumunun organize ettiği teknik çalışma ziyaretinde iki kadın sığınma evi ziyareti gerçekleştirildiğini, yapılan ziyaretlerde Avusturya’da kadın hakları ve şiddet gören kadınlara yönelik verilen hizmetlerin yerinde incelendiğini söyledi.
Proje koordinatörü Feride Demir, proje kapsamında Adana’nın Yüreğir ilçesinde Avrupa Birliği siyasi kriterleri çerçevesinde yerel yönetim destekli insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarının geliştirileceğini, bu kapsamda Yüreğir Belediyesi’nin kültür evlerinde düzenli seminerler ve faaliyetler ile önder ve girişken nitelikli en az bin kadına ve beş yüz erkeğe insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında eğitimler verilerek toplumsal cinsiyet perspektifinin güçlendirileceğini ifade etti.
Daha sonra Simultania uzmanları tarafından “Kadın Hakları” isimli proje kapsamında Adana’da katılım sağlanan sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin artırılması ve bilinçlendirme eğitimlerine katılan hedef gruplara yönelik bilgi aktarımı yapıldı.
Toplantıya Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen ile Adana Kent Konseyi kadın ve engelli meclislerinin temsilcileri katıldı.