Adana Büyükşehir Belediyesi 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin resmi afişi 12. Kırmızı Ödülleri kapsamında seçilecek.
Ülke sinemasının gelişmesine ve eserlerin tanıtılmasına katkı sağlayan, sanatsal etkinlikler yoluyla sanatçılar ve eserlerini sinemaseverlerle buluşturan Türkiye’nin önemli festivallerinden “Adana Büyükşehir Belediyesi 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali” yetkilileri bu yıl çok özel bir işbirliğine imza attı.
22. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin kamuoyuna duyurulmasını ve kamuoyunun festival hakkında bilgilendirilmesini sağlayacak resmi afişi, reklamda kreatifi özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının, öğrencilerin ve reklam verenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen reklam sektörünün en kreatif ajanslarının ve reklamların ödüllendirildiği, reklam verenlerin başarılarının belgelendiği Kırmızı Ödülleri bünyesinde seçilecek.
Filli Boya ana sponsorluğu ve Mikatur sponsorluğunda düzenlenecek olan Kırmızı’nın Adana Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen bu işbirliği kapsamında ayrıca 22. Altın Koza Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nın resmi afiş tasarımı da bu yılın Genç Kırmızı brief konusu olacak.
Kurumsal ve bireysel katılıma açık olan “Kırmızı - Adana Büyükşehir Belediyesi 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Afiş Yarışması” kategorisinin birincisi, 30 bin TL’lik para ödülünün de sahibi olacak. 22. Altın Koza Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda ise birincilik ödülü 6 bin TL, ikincilik ödülü 4 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL olarak belirlendi.
Kırmızı ve Kırmızı Bölge jürilerinin temsilcileri ve festival yetkililerinin karmasından oluşan 19 kişilik özel bir jüri tarafından değerlendirilecek olan bu kategorinin son başvuru tarihi 4 Mayıs 2015 Pazartesi olacak.
“Kırmızı - Adana Büyükşehir Belediyesi 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Afiş Yarışması” kategorisinin birincisi, 27 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek 12. Kırmızı Ödül Töreni’nde açıklanacak.