Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığının, Bölge’de faaliyet gösteren firmalara eğitim desteğini amaçlayan AOSB Akademi’nin bu yılki programı AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi işbirliğinde başladı.
Eğitim programında “Hayat bir puzzle ise” konu başlığıyla ilk semineri gerçekleştiren AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi kurucusu Dr. Obengül Ejder, katılımcılara “Ben-iş-aile ve sosyal hayat köşegeninde, önceliklerini doğru belirlemelerine” yardımcı olacak bilgiler verdi.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Seyhan Salonunda başlayan eğitim seminerine (AOSB) Başkanlığı bünyesindeki şirketlerin sahipleri ve çalışanları katıldı.
Dr. Obengül Ejder, seminerde çalışanların iş ve sosyal hayattaki ilişkilerini olumlu etkileyecek yöntem ve bilgileri paylaştı. Ejder, katılımcılara iş ve sosyal hayattaki dengeleri iyi kurabilmelerinin önemini ve yollarını, bilgi ve deneyimlerinden örneklerle anlattı.
"ÇOCUĞUNUZA YETERLİ ZAMAN AYIRIN"
Çalışan anne ve babaların işten sonra çocuklarıyla yeterince vakit geçirmemesi sonucunda, çocuklarda kişilik bozukluğu, güvensizlik ve içe kapanıklık geliştiğini belirten Ejder, şunları söyledi:
"İş hayatınız ne kadar yoğun olursa olsun çocuklarınıza yeterli zaman ayırın. Hafta sonları çocuklarınızla bir yerlere gidin. Bir etkinliğe katılın. Ailece piknik yapın. Bu aktiviteler çocuklarınızın gelişiminde çok büyük rol oynayan etkenlerdir. Çocuklarınızla ne kadar çok vakit geçirirseniz ilerde çocuklarınız, o kadar faydalı bir birey olurlar. Aile içinde mutlu huzurlu bir ortam oluşturmaya özen gösterin. İş hayatınızdaki olumsuzluklar ailenize yansımasın. Çocuklar ergenlik dönemlerinde ve daha çok 3-7 yaşları arasında aileden ne görürse onları yapmaya eğilimlidir. Huzur içinde yetişen bir çocuk ilerde faydalı çalışkan bir birey olur."
AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi kurucusu Dr. Obengül Ejder, bu eğitim programıyla, katılımcıların hayatlarını yapılandırabilmesi, ‘ben-iş-aile ve sosyal hayat köşegenindeki’ önceliklerini doğru belirleyip, doğru kararlar alabilmesi ve problem çözebilme yeteneği kazanabilmelerinin amaçlandığını kaydetti.
“AOSB Akademisi"nin eğitimi yılsonuna kadar 17 farklı programla sürecek. Eğitim programlarına katılanlara sertifika verilecek.