Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, geçtiğimiz haftalarda hafta Mersin’de gerçekleştirilen “Turkcell Gençler Ligi 1. Kademe” yarışlarında sırıkla atlamada rekor kıran ve madalya kazanan sporcuları makamında kabul ederek başarılarından dolayı kutladı.
Ataşbak, kano, kürek, yüzmenin yanı sıra Adana’nın atletizmde de Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) olduğunu, bunun meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi.
Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, antrenör İbrahim Halil Aydın, rekortmen sporcular Demet Parlak, Burak Yılmaz, Zeki Cem Tenekebüken ile sohbet eden ve yarışma hakkında bilgi alan Ataşbak, şöyle devam etti:
“Adana tesisleri, hava koşulları, deneyimli kadrolarıyla sporda marka kent oldu. Özellikle atletizmde son günlerde üst üste rekorların kırılması bizi heyecanlandırıyor. Bu başarılar sporcuların doğru yolda olduğunu kanıtlıyor. Kentimizin sporuna ve tanıtımına katkı sağlayan sporculara desteğimiz artarak sürecek. Sporcuların sağlığı, beslenmesi ve diğer konularıyla yakından ilgilenerek derecelerini geliştirmelerini sağlayacağız. Müdürlüğümüzün desteğinin yanı sıra sponsor kuruluşlarında katkılarıyla sporcuları Avrupa, dünya şampiyonaları ve olimpiyat oyunlarına katılmalarını sağlayacağız.”
MERSİN VE ADANA’DA 3 YENİ TÜRKİYE REKORU VE 3 BİRİNCİLİK
Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Mersin’de ki yarışmalarda sırıkla atlamada sporcuların 2 rekor, 3 birincilik elde ettiklerini kaydetti.
Sırıkla Atlama Milli Takım Antrenörü Aleksandry Symakhin ve antrenör İbrahim Halil Aydın ile uyumlu çalışmalarının yararlarını anlatan Uğur, daha önceleri Seda Fırtına ile Buse Arıkazan’a ait olan 4.10’luk rekorunu Adanalı Demet Parlak’ın 4.15 ile kırdığını, Zeki Cem Tenekebüken 4.95 ile gençler ve yıldızlar rekorunu kırdığını, Burak Yılmaz’ın da 5.00’lık derecesiyle birinci olduğunu belirterek, “Dileğimiz sporcuların bu rekorlarını geliştirerek 2016 Brezilya, 2020 Tokyo olimpiyat oyunlarında kentimizi temsil etmeleridir. Bize sağlanan desteğin artması halinde bunun madalyalara yansıyacağından kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.