Adana’da Birlik Vakfı’nın düzenlediği şiir, kompozisyon ve resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.
Vali Mustafa Büyük ve kent protokolünün katılımıyla düzenlenen ödül töreni, Yüreğir Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törende konuşan Birlik Vakfı Adana Şubesi Başkanı Mustafa Çalışkan, vakfın 23 şube ve bir merkezden oluştuğunu kaydetti. Mili Türk Talebe Birliği’nin 12 Eylül 1980 darbesinden sonra kapanmasıyla yeni bir oluşum olarak 1985 yılında Birlik Vakfı’nın kurulduğunu anımsatan Çalışkan, “Birlik Vakfı olarak Türkiye’nin etkin bir gücü olması için ve Adana’nın ülkenin etkin bir gücü olması için çalışacağız” diye konuştu.
Vali Büyük ise, birlik vakfının konumuna dikkat çekerek, “Geçen yüzyıl boyunca tüm dünyada ve Türkiye’de yaşanan çalkantılar, ciddi hareketler, kavgalar, düşünce platformunda ve diğer alandaki mücadelelerde her zaman gösterdiği vakur duruşuyla örnek olan bir hareketin devamı mahiyetindeki bir kuruluş eliyle düzenlenmesi de çok önemli. Bizzat kendimizin de yaşadığı 70’lerdeki anarşinin yaygınlaştığı ortamlarda Birlik Vakfı, düşünce hareketi olarak milli değerlerden, inanç değerlerinden gücünü alan, milletimizin tarihten gelen o güzel hasretlerini, inançlarını, değerlerini muhafaza etme ve yayma konusunda vakur bir duruş ortaya koyan, o kavgaların içinde olmadan en güzel şekliyle topluma örnek olan Milli Talebe Birliği’nin bir devamı olarak geçmişten aldığı o itibarlı konumunu bugün de inşallah yaygınlaştırarak devam edece" dedi.
Çeşitli okullardan öğrencilerin 335 eser gönderdiği yarışmada ‘Kompozisyon’ dalında Nazım Selim Namlı, ‘Şiir’ dalında Yaren Diken, ‘Resim’ dalında ise Alperen Akarca birincilik plaketi aldı.