Adana’da Yaşayan Boşnaklar her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Pita Festivali”nde bir araya gelerek, gönüllerince eğlendi.
Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Mimar Sinan Açık Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Kararlar, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Zekai Erşan, Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer ve çok sayıda davetli katıldı.
Festivalde konuşan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Zekai Erşan, Bosna kültürünü yaşatma adına tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, destek veren ve katkı koyan herkese teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise, birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmanın temel noktasının kültürlerin birbirlerini tanıması olduğunu dile getirerek, festivali düzenleyen dernek yöneticilerini kutladı.
Vali Büyük de yaptığı konuşmada Bosna’da yaşanan katliamlar sonrasında Boşnaklar seslerini daha güçlü duyurabilmek ve kültürlerini yaşatabilmek için çok iyi bir şekilde organize olup, dünyanın her yerinde dernekler kurarak, varlıklarını devam ettirdiklerini söyledi.
Bosna kültürüne yabancı olmadığını vurgulayan Vali Büyük, “Ben Boşnakları ve kültürlerini çok seven biri olarak, aranızda bulunarak sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Daima Bosnalı kardeşlerimin düzenlemiş oldukları etkinliklerine katılarak, onlara olan sevgimizi ve saygımızı her fırsatta göstermeye çalışıyoruz. Ben bugün buraya katılan ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişileri tebrik ediyor, festivalin her yıl daha güçlü bir şekilde kutlanmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından “biz büyük bir aileyiz” temalı etkinlikler ile festival sürerken Boşnaklar evlerinde yaparak getirdikleri, Boşnak böreğini katılımcılara ikram ettiler.
Festival, Boşnakların yöresel kıyafetleriyle sergiledikleri oyunlarına, davetlilerinde katılımıyla sürerken, Boşnaklar gönüllerince eğlendi.