Adana Büyükşehir Belediyesi, Ceyhan’da devraldığı 4 büyük parkta bakım, onarım, yenileme ve peyzaj faaliyetlerini sürdürüyor.
Ceyhan’da, hukuki sürecin ardından mahkeme kararıyla, Ceyhan Belediyesi’nden Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşen Büyük Atatürk Parkı, Rauf Denktaş Parkı, Türkiye Azerbaycan Kardeşlik Parkı ve Sarımazı Tekeli Parkı’nda bakım, onarım ve peyzaj çalışmaları sürüyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge Koordinasyon Şube Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi Sorumlusu Serkan Can, iki yıldır bakımsız ve kırık dökük olan parkların kısa sürede pırıl pırıl hale getirilip, halkın hizmetine sunulacağını ifade eti. Can, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, 2005’te Ceyhan Belediye Başkanıyken bu parkları Ceyhanlılara kazandırdı. O zaman parklar pırıl pırıl şekilde hizmet veriyordu. Son iki yıldır ise parklar perişan hale gelmişti. Parklarla ilgili yetki ve sorumluluğun mahkeme kararıyla, Ceyhan Belediyesi’nden Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından hiç zaman geçirmeden çalışmalara başladık. İki yıldır bakımsız, kırık dökük ve güvenlik önlemlerinin bulunmadığı parkları, Hüseyin Sözlü Başkanımızın Ceyhan’da 2005’te açılışını yaptığı günkü heyecanıyla onarıyoruz ve halkın kulanımına açıyoruz. Budama, havuz temizliği, peyzaj yapılıyor, bankların, çöp kutularının ve konteynerlerin yerleştirilmesi tamamlanıyor. 4 büyük parkın hizmete hazır hale gelmesi 2 ay içinde tamamlanacak. Parklar, hizmete açıldığı günkü görünümlerine kavuşacak” dedi.
Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge Koordinasyon Şube Müdürü Habip Kılıç, basın mensuplarına parkların mevcut durumu ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Ceyhan Aktif Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve basın mensuplarıyla Türkiye Azerbaycan Kardeşlik Parkı’nda bir araya gelen ve yasal süreci, çalışmaları anlatan Kılıç, şunları söyledi:
“Ceyhan Belediyesi iki yıl boyunca parklarla ilgilenmedi, bakım ve onarım gerçekleştirmedi. Şu anda parklarda yetki ve sorumluluk bizde. İki ay sonra basın mensuplarımız parklardaki değişikliği görebilir, belgeleyebilir.”
Habip Kılıç, parkların 2 yıl içinde geldiği hali ve bakımsızlığı basın mensuplarına gösterdi.
Ceyhan Belediyesi’nin iki yıldır işgal ettiği 4 parkla ilgili 3 Temmuz 2015’teki mahkeme kararı, fiili olarak 22 Temmuz 2016’da uygulanabilmiş ve parkların devri, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne polis ve zabıta gözetiminde geçmişti.