Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, katıldığı bir televizyon programında hem 6 yıllık hizmet dönemini, hem de Adana’nın seçim atmosferini değerlendirdi. Çelikcan 7 Haziran 2015 seçimlerinin AK Parti için çok önemli olduğunu belirterek güven ve barış ortamında bir seçim diledi.
TV A’da ‘Gazeteci’ programında Selahattin Sekin’in sorularını yanıtlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti’nin milletvekili aday listesinin koşturan, çalışkan, dinamik isimlerden oluştuğunu ve Adana’nın tüm kesimlerini kapsadığını söyledi.
Ekibin kaptanlığını Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın yaptığını belirten Çelikcan, “Sayın Ünüvar inşallah bu gemiyi güzel bir şekilde yüzdürecek ve 7 Haziran akşamı Adana’da zaferi perçinleyeceğiz” dedi.
“ADANALI YOK MUYDU, NİYE KOYAMADINIZ?”
30 Mart yerel seçimlerde AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun hakkında Adanalı olmadığı yönünde çirkin tezviratlarda bulunulduğunu ifade eden Çelikcan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Adana birinci sıra adayı için “MHP’nin birinci sıra adayı nereli? Ankaralı. Adanalı yok muydu niye koyamadınız?” diye sordu.
Etnik köken üzerinden siyaset yapmanın çok çirkin olduğunu söyleyen Başkan Çelikcan, “AK Parti olarak biz bunu tasvip etmiyoruz. Bizim tek davamız bu ülkeye hizmet etmek. Bizim adaylarımızın tümü de bu bilinçte. Hiçbir zaman belden aşağıya siyaset yapmadık, yapmayacağız” şeklinde konuştu.
“HER TÜR VAADİ BOL KESEDEN ATIYORLAR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesi için ise “Marjinal bir liste olmuş” diyen Çelikcan şöyle devam etti:
“O tarafa küsenleri AK Parti’ye bekliyorum. AK Parti’de herkese yetecek yerimiz var, gönlümüz büyük. Bizim düsturumuz ‘ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. İnancımızın da insan olmamızın da gereği budur. Emeklimizin, fakir vatandaşımızın güzel duyguları ile oynayıp sırf iktidar olma hevesi ile vaatte bulunmak doğru değil. Zaten olmayacak bir şeyi ortaya koyuyorlar. İmkanlar olduğunda AK Parti zaten bunu yaptı. Türkiye’de orta direk kalmamıştı. Ya çok yüksek gelir ya da çok düşük gelir vardı. AK Parti bu gelir dağılımını 2002’den bu yana yapmış olduğu politikalarla daha adilane daha eşit duruma getirmeye çalıştı. AK Parti iktidar olduğunda milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Şuanda 820 milyar dolar. Yani üç misli büyütmüşüz ülkeyi. Milli gelir payımız arttıkça emeklinin de, fakirin de işçinin de herkesin alacağı pay artacak. Dün ‘bol keseden atmak millete ihanettir, zarardır’ diyen şahıs bugün sırf milleti kandırmak için her tür vaadi bol keseden atıyor.”
SAĞLIK KAMPÜSÜ BİNLERCE ADANALIYA İŞ SAĞLAYACAK
Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana Adana’ya bir seferde yapılan yatırımın en fazlası bu dönemde sağlık kampüsü veya bin 550 yataklı dev şehir hastanesi ile yapıldığını söyleyen Çelikcan, "Tam 1 milyar TL, eski para ile bir katrilyon TL’lik yatırım bir çırpıda Yüreğir’e yapılıyor. Bu hastanemizde vatandaşlarımız 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti alacak. Adana Ortadoğu’da sağlık turizmi ile önemli bir merkez haline gelecek. Ve asıl önemli olan binlerce insan burada istihdam edilecek. Bu şehir hastanesi demek Adana’ya aş, iş ekmek demek. Binlerce kişi istihdam edilecek. Esnaf kazanacak, Adanalı kazanacak. Türkiye’nin üçüncü büyük Adalet Sarayı yine bölgemizde yapılıyor. Bölge İstinaf Mahkemesi inşaatı da bitmek üzere. Bu yatırımlar yeni iş alanları oluştururken çevresini de dönüştürüyor. Karşıyaka Devlet Hastanesi de yıkılmaya başlandı yerine yenisi yapılacak. Ayrıca Güney Seyhan’da da yer temini yapıldığında oraya da bir hastane yapılacak. Cumhuriyet tarihinde yapılanlarının misli mislini 6-7 yılda AK Parti yaptı” diye konuştu.
“ADANA’YI SÜPER LİGE ÇIKARACAĞIZ”
Günlük hedefleri olmadığını, 2019’u bugünden konuşabildiklerini ifade eden Çelikcan, sözlerini şöylü sürdürdü:
"2023’ü hedef koyduk. 2053, 2071 hedeflerimiz. 2019’da Büyükşehir’i aldığımızda merkezi hükümetin de desteği ve uyumu ile beraber Adana’yı tabiri caizse süper lige çıkaracağız. Çevremizdeki vilayetlere baktığımızda geçmişte Adana’nın çok gerisinde kalan büyükşehirler, vilayetlerdi. Ama şuanda maalesef Adana onların gerisinde kaldı. Adana bu kentlere örnek gösteriliyordu. 2019’da inşallah Adana’yı süper lige taşıyacağız. Öncelikle birinci dönemden kalan projelerimizi tamamlayacağız.
Bizim en önemli projemiz kentsel dönüşüm. Kışla Mahallemizde başlattığımız kentsel dönüşüm inşallah bu yılsonu bitiyor. Karacaoğlan Mahallemizdeki 500 konutluk çalışmayı da bitirdik ihale aşamasındayız. Kısa zamanda Karacaoğlan’da da bu dönüşüm başlayacak. Üçüncü etapta da Başak Mahallemiz var.”
“DAR GELİRLİYE SOSYAL KONUT”
En çok önem verdiği konulardan birisinin de dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu söyleyen Çelikcan, "Birkaç mahallemizde yaklaşık 1.500 -2.000 civarında sosyal konut yapmayı planladık ve seçim çalışmalarımızda bunu beyan ettik. Şuana kadar geçen süreçte kamulaştırma ve proje sürecini bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Şartlarını da açıklayacağız. Ama en büyük şart evi olmayan dar gelirli vatandaşımız buradan ev sahibi olacak. Ve bu şartlarda çok ağır olmayacak. Tahmini 2+1 brüt 85 metrekare daireleri 65-70 bin TL’ye vatandaşımıza mal edip, 10-15 bin TL’sini peşin alıp gerisini de 10-12 yıllık sürede kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bunun dışında bir gayretimiz daha var. Toplu Konut İdaresi’ni (TOKİ) bu işin içine dahil edip bizim yaptıklarımızın dışında onlara da sosyal konutlar yaptırıp dar gelirli vatandaşımıza sunacağız” dedi.
YÜREĞİR’E DEV ‘TEMALI PARK’
Bu dönemde Atakenk Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 50 dönümlük eski Sümerbank arazisinin olduğu alanda ‘Temalı Park’ yapacaklarını kaydeden Çelikcan, "Şuanda projeleri bitmek üzere ihale aşamasına geçeceğiz. Bu sadece Yüreğir için değil aynı zamanda Adana için çok önemli bir proje. İçerisinde planetaryum yani uzayla ilgili görsellerin çok boyutlu faaliyetlerini görebileceğimiz bir mekan. Çocuklarımız ve gençlerimiz burada gökyüzünü çok boyutlu izleyebilecekler. Yine yanında Kurtuluş Müzesi yapmayı planlıyoruz. Bu tesislerimiz halkımızın kaliteli zaman geçireceği alanlar olacak. Adana’da bir ilk olan bu proje aynı zamanda kentimiz için de bir cazibe merkezi olacak” şeklinde konuştu.
ORMAN FİDANLIĞI ALANINA ‘KENT PARK’
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Seyhan Nehri kıyısında Orman Bölge Müdürlüğüne ait yaklaşık 150 dönümlük bir fidanlık alan bulunduğunu hatırlatarak,
"Bakanlıkla yazışmalarımız bitmek üzere tahsis aşamasındayız. Burada da çok değişik aktivitelerin yapıldığı bir Kent Parkı Adana’ya kazandıracağız. Nehrin kenarındaki bu güzel alanı halka açmamak büyük bir kayıptı. Sayın Bakanımızla görüştük kendisi de uygun gördü. İktidar partisi olmamıza rağmen bürokratik engeller burada da önümüze çıktı. Ama biz bunları aşacağız, aşıyoruz. İnşallah burayı yakın zamanda vatandaşımıza kazandıracağız. O bölgemizdeki mahallelerimizde burası için anket yaptırdık. Halkımız yüzde 95 oranında ‘burası halka açılsın, park olsun bizde faydalanalım’ dedi. Buralarda özellikle emekli ve engelli vatandaşlarımız için lokal oluşturmayı, dinlenme alanları oluşturmayı düşünüyoruz. Yine ayrıca bu alanın tahsisi gerçekleşir gerekleşmez hemen ön tarafında Seyhan nehri kıyısında su kayağı tesislerimizi de hayata geçireceğiz. Başka şehirlerde bu tür hizmetleri suni göletler oluşturarak yapıyorlar. Bizim önümüzden nehir akıyor biz bakıyoruz. Adana’mızda su kayağı aktivitelerinin yapılması için 8-10 aylık uygun mevsim koşulları var. Bu hizmetlerimizi çocuklarımıza, gençlerimize kazandıracağız” dedi.
YENİ KAPALI SEMT PAZARLARI VE TAZİYE EVLERİ
Geçen dönem başladıkları Kapalı Semt Pazarları’na devam edeceklerini kaydeden Çelikcan, "Geçen dönem bir tanesini bitirmiştik şuanda kamulaştırma işlemlerimizin bittiği ihale aşamasına geldiğimiz birkaç tane var onları da önümüzdeki süreçte ihale ediyoruz. Taziye evlerine çok önem veriyoruz. Birinci dönem 11 tane yapmıştık şimdi 1O tane daha ihale ediyoruz. Ayrıca 3 tane spor tesisi ihalemizi yaptık. Yine önümüzdeki dönemde arsa işini hallettiğimiz yaklaşık 33 bin metrekarelik alanda Olimpik Yüzme Havuzu ve Sporcu Fabrikası tesisini Yüreğir’e kazandıracağız. Bu 30-40 milyonluk bir yatırım olacak.”