Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede bulunan bütün okullara imkanlar ölçüsünde her zaman destek olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyledi.
Çelikcan, Misis Veysel Karani Ortaokulu ve Yakapınar İlkokulu’nu ziyaretinde öğrenciler tarafından güllerle karşılandı. Ziyaretinde öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Çelikcan, öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Eğitimin her zaman birinci öncelikleri olduğunu belirten Çelikcan, "Her şeyin başı eğitimdir. Eğitim bireyi geliştirdiği oranda ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasını da gerçekleştirdiği için güçlü bir araçtır" dedi.
Yüreğir de hizmete açılan 11 kültür eviyle her yıl binlerce öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Çelikcan, "Özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik düzenlenen ders takviye kursları ile birçok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Önümüzdeki yıl dershanelerin kapatılmasıyla kültür evlerimizin önemi bir kat daha artmış bulunmaktadır. Bütün öğrencilerimiz kültür evlerimizde verilen bütün kurslardan ücretsiz olarak faydalanmaktadırlar. Bunun yanı sıra yaz aylarında düzenlenen hobi ve meslek kursları ile öğrencilerimizi sokağın olumsuz koşullarından uzak tutup boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
Yüreğir Belediyesi olarak ilçede bulunan bütün okullara imkanlar ölçüsünde her zaman destek olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Çelikcan, "Bütün okullarımız bizim için önemlidir. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız bu okullardan yetişmektedirler. Bu yüzden okullarımızın ve eğitimin her zaman destekçisi olmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.
Öğrenci ve öğretmenlerin istek ve talebini dikkatle dinleyen Başkan Çelikcan yanında bulunan başkan yardımcıları ve daire müdürlerine talimat vererek sorunlarına yardımcı olmalarını istedi. Öğretmenler ve öğrenciler Başkan Çelikcan’ın duyarlılığından dolayı teşekkür etti.