Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Adana Milletvekili Adayı Asuman Tekin ile birlikte Kozan’da esnafı ziyaret etti.
AK Parti Kozan İlçe Başkanı Veli Gelebek ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyaretlerde, Çelikcan ve Tekin esnafın istek ve taleplerini dinledi.7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde destek isteyen Çelikcan ve Tekin, Türkiye’de istikrarın sürmesi ve Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması için her zamankinden daha çok desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Çelikcan, AK Parti Hükümeti’nin ve belediyelerinin birinci önceliğinin her zaman vatandaşa hizmet olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de AK Partili belediyeler her zaman vatandaşların menfaatine ve yararına olan çalışmalar yapmışlardır. Hükümetimiz ise istikrarın ve güvenin simgesi olmuştur. Muhalefet yarını düşünürken AK Parti Hükümeti 2023’ü hedef göstermektedir. Hükümetimiz, Türkiye ve dünyada istikrarın ve güvenin sembolü olmuştur” dedi.
Milletvekili adayı Asuman Tekin ise vatandaşların hastane kuyruklarında bekledikleri günleri unutmamaları gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’de ve dünyada AK Parti Hükümeti güvenin ve istikrarın adı olmuştur. Vatandaşlarımız bizden önce sabah nasıl bir ekonomik yıkım ile uyanacaklarını bilemezken şimdi uzun vadeli ekonomik planlarını rahatlıkla yapmaktadırlar. Bizden önceki hükümetler IMF’den üç kuruş para almak için el pençe divan duruyorlardı. Şimdi ise biz IMF’ye borç veren bir ülke konumuna geldik. Türkiye son 12 yılda ulaşımda, sağlıkta, eğitimde ve ekonomide çağ atlamıştır. Bizden önce dönem ortalarına kadar çocuklarımız kitaplarını bulamazken şimdi ise okulun ilk açıldığı gün çocuklarımız kitaplarını masasında buluyor. Hem eğitimleri kesintiye uğramıyor, hem de ailelerimiz ekonomik olarak rahatlıyorlar” diye konuştu.
Vatandaşlar ise eski günleri arar olduklarını ve belediye çalışmalarından memnun olmadıklarını ifade etti. Özellikle Kozan-Adana arası çalışan dolmuşçu esnafı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ve Kozan Belediyesi’nin kendileri zor duruma bıraktıklarını anlattı. Kozan Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getirmediklerini belirten esnaf, “Bundan önce biz oyumuzu MHP’ye veriyorduk. Ancak bundan sonra MHP’ye oy vermeyi düşünmüyoruz. Birçok esnafımız buradan geçimlerini sağlıyorlar. Ama şu anda hepimiz zor durumdayız” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.