Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü sert sözlerle eleştirdi. Çelikcan, “Bir defa bir Belediye Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Bakan’a laf yetiştirmeye çalışması haddi değil, laf yetiştireceğine iş yap” dedi.
TV A’da katıldığı ve moderatörlüğünü Nedim Soylu’nun yaptığı ‘4. Kuvvet’ programında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana’ya yapacağı ziyareti için kullandığı sözleri sert bir şekilde eleştiren Çelikcan “Bir defa bir Belediye Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Bakan’a laf yetiştirmeye çalışması haddi değil. Parti’nin genel başkanı vardır, yetkili organları vardır onlar konuşur. Şahsen biz bugüne kadar hiçbir genel başkana laf konuşmadık. Bunu devlet adabına, edebine yakıştırmıyorum. Cumhurbaşkanımıza Adana’ya gelmesin diyenleri kınıyorum. Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce ben halk tarafından seçildiğimde farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım dedi. Şimdi bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın çıkıp da Cumhurbaşkanı Adana’ya gelmesin demesi nezaketsizliktir. Bırakın siyaseti partiler yapsın genel başkanlar yapsın. Türkiye’yi temsil eden bir Cumhurbaşkanına laf yetiştirmek kimsenin haddi değil. Laf yetiştireceğinize iş yapın” şeklinde konuştu.
“BAHÇELİ ADANALIDAN ÖZÜR DİLESİN”
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Adana mavrası’ sözü için Adanalıdan özür dilemesi gerektiğini belirten Başkan Çelikcan, “Sayın Bahçeli kalktı Adana ile mavra kelimesini bir araya getirdi. Adanalıya haksızlık yaptı, saygısızlık yaptı. Biz diyor muyuz Bahçeli Adana’ya gelmesin. Aslında bizim dememiz lazım. Sayın Sözlü bir icraat yapacaksa önce kendi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunsun. Sayın Devlet Bahçeli Adanalıya ’mavracı’ dedi hakaret etti. Eğer Adana’ya gelmemesi gereken biri varsa o da Sayın Devlet Bahçeli’dir. Ama biz Sayın Sözlü gibi nezaketsizlik yapmayız. Sayın Bahçeli gelmesin demeyiz. Aksine gelsin İstasyon meydanında Adanalıya ’mavracı’ dediği için özür dilesin” dedi.
“MHP BİZİ GEÇERSE İSTİFA EDERİM”
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sahada görüyorum vatandaş ‘14 ay geçti verilen sözler tutulmadı. Biz perişan olduk’ diyor. Gördüm ki herkese iş, aş sözü vermişler. Ben seçim çalışmalarım sırasında hiç kimseye iş sözü vermedim, vermemde. İmkanlar olursa zaten vatandaşımıza bu kullandırılır. Vatandaşın zaafını kendi lehine dönüştürmek insani de değil vicdani de değil. Vatandaşımız şimdiden bağırmaya başladı. Ben diyorum ki hodri meydan. Biz MHP’nin gerisinde kalırsak ben istifa ederim. Büyükşehir’de MHP birinci partiydi biz ikinciydik. Şimdi bu seçimde diyorum eğer MHP bizi geçerse ben istifa ederim. Büyükşehir’de istifa ederse ben hodri meydan diyorum. Bu kadar açık ve net konuşuyorum neden? Çünkü bunu sahada görüyorum. 7 Haziran’da halkımız dersini verecek” ifadesini kullandı.
“ASKİ BATIRILDI, ÇIKIN DELİKANLICA HESABINI VERİN”
Adana’nın kazanması için gösterdikleri uyum gayretinin Büyükşehir tarafından boşa çıkarıldığını belirten Başkan Çelikcan “Gidişat iyi gözükmüyor. Adana tarihinde ilk defa ASKİ batağa batmış borçlanma istedi. ASKİ yüz binlerce abonesi olan sıcak paranın döndüğü bir kurum. Adana’nın alt yapısına harcanması gereken 320 milyon TL çarçur edildi. Geldiğimiz noktada ASKİ batırıldı. Büyükşehir’in gündemine ASKİ’nin borçlanması ile ilgili bir teklif geldi bu utanç verici bir durum. Bu paralar nereye gitti? Çıkın delikanlıca bu paralar nereye gitti hesabını verin” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmette siyasi ayrımcılık yaptığını dile getiren Başkan Çelikcan, “MHP’li bir belediye ile bize yapılan hizmetin bariz bir şekilde farkını görüyoruz. Büyükşehir’e yetki verdik ilçe belediyelere yardımda bulunabilirsin diye. Ama maalesef bir yardım alamıyoruz. Bırakın yardımı köy bağlantı yollarını biz yapıyoruz. Biz kendi kaynağımızı buraya aktarıyoruz. Yüreğirli Büyükşehir’e oy kullanmıyor mu? Onun hakkı yok mu? Yüzde 35- 40 kendi İller Bankası payımızdan kesilip Büyükşehir’e aktarılıyor. Buraya hizmet yapsın diye. Maalesef kesintiler siyasi ayrımcılıkla MHP’li belediyelere kullandırılıyor. Yüreğirli vatandaşımız bilsin Yüreğir’e eski zihniyetin baktığı şaşılık devam ediyor” şeklinde konuştu.