Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Güney Yüreğir Sulama Birliği’nde düzenlenen ‘SuBir Projesi’ tanıtım toplantısına katıldı. Proje hakkında bilgi alan Çelikcan, “İmrendirici bir çalışma, tebrik ediyorum, inşallah diğer sulama birlikleri örnek alır” dedi.
Güney Yüreğir Sulama Birliği çiftçilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yürüttüğü ‘SuBir Projesi’ için tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar ve diğer davetliler katıldı.
Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuzbeyarslan burada yaptığı konuşmada, “Proje ile suyu yüzde yüz kontrol altına alıyoruz” dedi. 2025 yılında Akdeniz havzasında üst üste 10 yıl boyunca kuraklıklar öngörüldüğünü hatırlatan Oğuzbeyarslan, suyun petrolden daha kıymetli olacağını söyledi. Proje ile sulanabilir tarım arazilerinin kayıt altına alındığını ve sistemle uydudan takip yapıldığını belirten Oğuzbeyarslan, “Eğer biz ülke olarak bunu başarırsak ekonomimiz daha güçlü hale gelir” dedi.
Slayt sunum ile proje hakkında bilgi alan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan projeye tam destek verdi. Projenin kent bilgi sistemi ile de örtüşebileceğini belirten Başkan Çelikcan, “Çok imrendirici bir çalışma. Tebrik ediyorum. İnşallah diğer sulama birlikleri de bunu örnek alır. Sulama birliklerinin profesyonel kadrolarca yürütülmesini düşünenlerdenim” şeklinde konuştu.