Adana’nın Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi’ndeki pazar yerinin değiştirilip-değiştirilmemesi konusundaki referandum sonucu belli oldu. Halk, “Pazar yerinin değişmesi” yönünde oy kullanırken Başkan Soner Çetin, “Halkın isteği doğrultusunda uygulama yapacağız, çünkü ‘halk ne derse o olacak’ diye söz vermiştik” dedi.
Bir Halk Günü’nde gündeme getirilince tartışma konusu olan Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi’ndeki mevcut pazar yeriyle ilgili tartışma referandum yapılmasıyla noktalandı. Oylamaya katılanlardan 1109’u “Pazar yeri değişsin” derken mevcut pazar yerinin kalmasını isteyenlerin oyu 557’de kaldı.
Hiçbir olay ya da tatsızlığın çıkmadığı referandum sonuçlarını değerlendiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Halaylar çekerek, şarkılar söyleyerek Türkiye’ye örnek bir referandum yaptık. Bir ilkti, başardık ve sonuçta halkın büyük çoğunluğu ‘Pazar yeri taşınmalıdır’ yönünde oy kullandı. Şimdi bize düşen, son sözü söyleyen 100. Yıl Mahallesi halkının sözüne uygun hareket etmektir” diye konuştu.
Referandumun halkçı-katılımcı belediyeciliğin temel göstergelerinden biri olduğunu ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Çetin, “100. Yıl Mahallesi halkı kararını net olarak verdi. Pazar yeri tartışması halkın kararıyla bitmiştir. Belediye olarak biz gerekli altyapıyı hazırlayıp yeni bölgede modern bir pazar yerini yapacağız. Bundan sonra da önemli konularda eğer anlaşmazlık varsa yine halka sormaya devam edeceğiz" dedi.