Adana’nın Ceyhan ilçesinde, belediye tarafından tedarik edilen çocuk oyun grupları, fitness grupları, piknik masaları ve banklar, düzenlenen törenle dağıtıldı.
Ceyhan Belediyesi’nce temin edilen 60 adet çocuk oyun grubu, 20 adet fitness grubu, bin adet piknik masası ve 2 bin adet bankın, mahalle ve köy muhtarları ile okul müdürleri ve cami imamlarına dağıtımı gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, törende yaptığı konuşmada, 30 Mart’tan bu yana Ceyhan halkına hizmet etmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Belediyeciliği sadece yol ve kaldırım yapmak olarak görmediklerini, kültürel ve sosyal anlamda da hizmetlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Öztürk, sosyal ve kültürel alanda hizmetleri yoğunlaştırdıklarını ifade etti.
Seçim öncesinde bazı sözler verdiklerini ve bu sözleri birer birer yerine getirdiklerini kaydeden Öztürk, "Bunlardan birisi TOKİ, diğeri ise kentsel dönüşüm. TOKİ’yle ilgili geri sayım başladı. Bugün stadyumun karşısındaki 141 dekar alanın devriyle ilgili yetki alındı ve TOKİ’ye iletildi. İnşallah önümüzdeki günlerde devrin gerçekleşmesiyle bu alanda alt ve orta gelir grubu için en az 500 adet konut.yapılacak" dedi.
Öztürk, kentsel dönüşümle ilgili olarak da, Atatürk Caddesi’yle Ceyhan Nehri arasında kalan 270 dekar alanda kentsel dönüşüm planının tamamlandığını kaydetti.
Seçimden önce, merkez mahalleye ne hizmet gidiyorsa köylere de o hizmetin götürüleceği sözünü veriklerinin altını çizen Öztürk, "Bugün bu 60 oyun grubundan 50 tanesini köylere vereceğiz. Fitness grubundan 20 takım aldık; 10 tanesini merkez mahallelere, 10 tanesini de köylere göndereceğiz. Yine bugün burada kendi ürettiğimiz piknik masalarımız var. Bin adet ürettik, bunların dağıtımını yapacağız. 2 bin adet bank aldık, bunların da dağıtımını yapacağız. Bu sosyal donatıları, özellikle umuma açık olan yelere, çocuklarımızın okuduğu okullarımıza, piknik masalarını da okullarımıza, camilerimize vererek buraları yaşam alanları haline getirebiliriz" dedi.
Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy da, dağıtımı yapılan sosyal donatıların, 7 yaşından 70 yaşına kadar herkese hitap edebileceğini ifade ederek, "Ceyhan Belediyemizi bu güzel çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah belediyemiz hükümetimizin de desteğiyle çok önemli projelere imza atacaktır. İnşallah Ceyhanımız ekonomik ve sosyal alanda hak ettiği yere gelecektir. Bunu da hep birlikte başaracağız. Biz hükümetin temsilcisi olarak, hükümetimizin verdiği görevleri layıkıyla yerine getirerek, daha yaşanılabilir, daha müreffeh, daha sosyal daha kültürel bir Ceyhan yaratmak için gece gündüz milletimizin emrindeyiz" diye konuştu.
TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, Ceyhan’ın bütün dünya tarafından tanınan, bilinen, ismi zikredilen bir şehir olduğunu vurguladı. Ceyhan’ın bir dünya kenti olmanın oldukça gerisinde kaldığını belirten Ünüvar, "Bizim hem merkezi iktidar olarak hem yerel yönetim olarak çok ama çok çalışmamız lazım. Ceyhan’ı bir dünya kenti yapmamız lazım. Ceyhan’ı dünya kenti yapma noktasında çok önemli adımlar attık. Ceyhan’la ilgili hem eğitim. hem sağlık. hem adalet, hem emniyet noktasında çok ama çok ciddi adımlar attık."
Konuşmaların ardından; köy ve mahalle muhtarları ile okul müdürleri ve imamlara temsili olarak hazırlanmış belgeler verildi.