Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Hasan Aslan, mülk sahibi olduğu seçim bürosunun Büyükşehir Belediyesi’nin afiş ve reklam tabelalarını sökmeye çalışıp büroyu kapatmak istemelerine tepki gösterdi.
Seçim bürosu önünde partililerle basın açıklaması yapan Hasan Aslan, yasal olarak hiçbir engel olmamasına rağmen ve hiçbir tebligat yapılmadan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin 11 mart akşamı seçim bürosunu kapatmaya ve afiş ile levhaları sökmeye çalıştığını öne sürdü.
İlgili her türlü evrakın olduğunu bildirmelerine rağmen zabıta ekiplerinin girişimlerini partililerin ve sağduyulu vatandaşların direnci sayesinde püskürttüklerini anlatan Aslan, para cezası aldıklarını kaydetti. Bugün ise Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış uygulama yaptıklarını anladığını ve seçim bürolarının 10 Mart itibariyle Yüksek Seçim Kurulu denetiminde olduğunu kabul ettiğini belirten Aslan, “Görüldüğü gibi keyfi, bilinçli, bilinçsiz bir şekilde seçim büromuz bir saldırıya maruz kalmıştır. Elbette kanuni haklarımızı arayacağız. Biz bu saldırıların sadece şahsımıza yönelik olduğunu düşünmüyoruz. Bu saldırılar, bilinçli olarak partimizin iktidar mücadelesine engel olmak isteyen güçlerin tertipleridir” diye konuştu.
Öte yandan, CHP’li Hasan Aslan’ın mülk sahibi olduğu bina, 30 Mart yerel seçim sürecinde MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün seçim bürosu olarak kullanılmıştı.