Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Gençlik Kolları, Zeytinli Mahallesi’nde kütüphane kurdu.
Kütüphanenin açılışını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, okuyan insanların bilinçli ve kültürlü insanlar olduğunu belirterek, "Kütüphaneler önemli yerlerdir. Bir kütüphane bir hapishane kapatır. Okuyan adam kendine güveni olan çevresine faydalı olan adamdır. Okuyan adam önder adamdır. Bilinçli, kültürlü insandan kimseye zarar gelemez. Ben herkesi birkaç kat daha fazla okumaya davet ediyorum. En iyi arkadaş ise kitaptır. En iyi arkadaş bilmektir, bilmeye hevesli olmaktır" şeklinde konuştu.
Zeytinli Mahalle Muhtarı Cevdet Koç ise herkesin kendine bir siyasetçiyi örnek aldığını belirtirken kendisinin ise siyasi olarak Zeydan Karalar’ı örnek aldığını söyledi. Koç, "Zeytinli Mahallesi, Zeydan Karalar sayesinde mahalle olduğunun farkına vardı. Sayın Karalar’ın bir sözü vardır, ’siyaset insanlar içinde yapılır oturarak değil’ der. Son derecede haklıdır. Muhtarların siyasi olarak birilerini örnek alır. Bende Zeydan Karalar’ı örnek aldım" ifadelerini kullandı.
Muhtar Koç’un ardından söz alan Başkan Zeydan Karalar ise okumanın önemine vurgu yaparak herkesi kitap okumaya davet etti. Karalar, "Mahalle toplantılarını halk toplantılarını mahallede yapıyoruz. Biz mahalleye gidiyoruz sorunları yerinde görüp oralarda karar veriyoruz. Ben sizin belediye başkanı değil, sizlerden biriyim. Ben ancak ve ancak sizin kardeşiniz olurum. Gençler örnek bir davranış yaptı sizin mahallenize bir kütüphane açtılar. Bir kütüphane bir hapishane kapatır. Okumak çok güzel bir şeydir. Ben buradan özellikle gençleri kitap okumaya davet ediyorum" dedi.
CHP Seyhan Gençlik Kolları Başkanı Perihan Taşçılar’da kütüphanenin kurulmasında emeği geçen arkadaşlarına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Hacivat-Karagöz gölge oyunu sahnelendi.