Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde yurttaşlardan da gelen talep doğrultusunda kullanılan her oya sahip çıkmak için iki yüze yakın gönüllü avukatla birlikte seçim güvenliğini sağlayacak.
7 Haziran’da gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimi sırasında içinde gönüllü avukatların da bulunduğu ekiplerle oy kullanımı ve sayımı sırasında seçim güvenliğini sağlayacak olan CHP Adana İl Örgütü, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri, milletvekili adayları ve gönüllü avukatların katılımıyla seçim güvenliği bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, halkın iradesinin gerçekleşmesi noktasında seçim güvenliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanamaması nedeniyle önemli oranda seçmenin sandığa gitmediğini ifade eden Bulut, 7 Haziran’da sandık güvenliğini sağlayıp her bir oya sahip çıkmak için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Sandığa gitmeyenlerin büyük bir kısmının CHP seçmeni olduğuna dikkati çeken Bulut, “Yaşanabilecek Bir Türkiye’yi kurabilmek için CHP iktidarına ihtiyaç var. Bunun için de tek bir oy bile büyük önem taşıyor. Yurttaşlarımız gönül rahatlığıyla sandığa gidip oyunu kullanabilirler. CHP Adana İl Örgütü olarak yurttaşlarımızın her oyuna sahip çıkacağız. Hiçbir oy boşa gitmeyecek” diye konuştu.
Seçim güvenliğinin sağlanması için gönüllü olarak görev yapacak avukatlara da teşekkür eden Bulut, “Yurttaşlarımızın oylarına sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İşin hukuki tarafını en iyi bilen kişiler olan değerli avukatlarımızın bu sorumluluğu üstlenmeleri ayrıca anlamlı ve önemli” şeklinde konuştu.
Bulut’un konuşmasının ardından 7 Haziran’da oy kullanımı ve sayımı sırasında yaşanabilecek sorunlara hukuki çerçevede nasıl müdahale edileceği konusunda katılımcılar bilgilendirildi.