Adana Optimum Outlet, Jandarma Teşkilatı’nın 175. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü’ne özel, “Jandarma ile Gülen Yüzler” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Köy okullarında eğitim gören 400 çocuk proje kapsamında AVM’de keyifli bir gün geçirdi.
Adana İl Jandarma Komutanlığı’nın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaisalı İlçe Kaymakamlığı ile birlikte gerçekleştirdiği “Jandarma ile Gülen Yüzler Projesi” kapsamında, köy okullarında öğrenim gören 400 çocuk Adana Optimum AVM’de mutlu bir gün geçirdi. Optimum Outlet AVM’nin destek verdiği projede, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri nedeniyle köylerinden alınarak getirilen çocukların çoğu ilk kez bir AVM’de bulundu ve ilk kez sinema ile tanıştı.
Adana’nın Karaisalı ilçesindeki çeşitli köylerin anaokulu ile ilk ve ortaokullarında öğrenim gören 400 öğrenci ve onlara refakat eden 50 öğretmen, jandarma tarafından köylerinden otobüslerle alınarak Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ne getirildi. Pek çoğu hayatlarında ilk kez bir AVM’de bulunan ve sinema salonunda film izleme deneyimi yaşayan çocuklar, Optimum’daki Avşar Sineması’nda “Maymun Prens” adlı animasyon filmi izledi. 23 Nisan’da vizyona girecek olan filmi, Filmdom Medya ve Avşar Sineması’nın “özel gösterim” ile izlettiği çocuklar, sinema ortamında film seyretmenin keyfini yaşadı.
"TELEVİZYONDA İZLEMEKTEN ÇOK FARKLIYMIŞ"
Sinemada film izlemenin, televizyonda film izlemekten çok farklı olduğunu belirten çocuklar, film sonrası TAB Gıda sponsorluğunda Burger King, Arby’s ve Popeyes’in menülerinden ikram edilen yemeklerin ve dondurmaların keyfini çıkardı. Büyük çoğunluğu, kente ulaşımı zor, dağlık ve kırsal arazilerle kurulu köylerde yaşayan ve ilk kez bir AVM ortamında vakit geçirip eğlenen çocuklar, kendilerine sağlanan güzel günün tadını çıkardı.
Keyifli geçen bir günün sonunda çocuklar alındıkları gibi yine otobüslerle köylerine uğurlandı. Adana İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, “Jandarma ile Gülen Yüzler Projesi”nin benzer etkinliklerle süreceğini, Adana’nın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan vatandaşların yaşamlarına renk katacak faaliyetlerin devam edeceğini bildirdi. Jandarma yetkilileri, köy çocuklarını AVM ve sinema ile tanıştıran etkinliğe verdikleri destek için Adana Optimum Outlet AVM yönetimine de teşekkür etti.