Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Teknik Bilimler MYO Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Öğretim Görevlisi-Tekstil Yüksek Mühendisi Mutlu Kurban, katıldığı Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe VII. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı`nda “Dijital Baskı Tekniğinin Rotasyon Baskıda Kullanımı" isimli projesiyle “Bitim (Boya, Baskı ve Kaplama) İşlemlerinde Verimlilik ve Sürdürülebilirlik" kategorisinde 3.lük ödülüne layık görüldü.
Törende Mutlu Kurban’a ödülü Uludağ Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulçay, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekstil Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Halil Ersan Özsoy ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin takdim etti.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin 2009 yılında başlattığı ve bu yıl 7.si düzenlenen etkinlik “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe VII. AR-GE Proje Pazarı Zirvesi” adıyla uluslararası düzeyde 27-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Bursa’da Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
UTİB tarafından, sektörde konu bazlı 1200‘ün üzerinde proje önerisi veri tabanı oluşumuna katkı sağlayan zirve, Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Beijing Üniversitesi, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi Nonwoven Enstitüsü, Güney Kore Tekstil Gelişim Enstitüsü, Kyoto Teknoloji Enstitüsü, Aitex, Hohenstein gibi uluslararası merkezlerin işbirliğiyle gerçekleştirilmiş ve 6 farklı kategoride, ilk 3‘e giren toplam 18 projenin ödül aldığı Ar-Ge Proje Pazarı vasıtasıyla sektörün sanayi-üniversite işbirlikleri öncelikli olmak üzere sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite gibi kurumların ortak proje geliştirmeleri hedeflendi.
Tekstil sektörünün Ar-Ge alt yapısına destek sağlamayı hedefleyen zirvede Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacıları bir araya gelerek yüz yüze görüşme fırsatı buldu.
Bu yılki etkinlikte 380 projenin AR-GE Proje Pazarı kitabında yayımlanmasına karar verildi. Poster olarak sergilenen proje sayısı 286. Bu projelerin 111’ini yabancı, 175’ini yerli projeler oluşturdu.