Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ortaklığında yürütülen “Çukurova Bölgesi Sosyal Altyapı” projesi kapsamında 1-2 Ağustos tarihlerinde Adana ve Mersin’de odak grup toplantısı yapıldı. Çalışma kapsamında bölgenin mevut durumun analizini yapmak amacıyla düzenlenen toplantıya kamu kurum ve kuruluşları, STK temsilcileri ve konu ile ilgili akademisyenler katılım sağladı.
ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, konuşmasında, kamu, STK ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek koordine etmek gibi büyük bir misyona sahip ajansların, ekonomik ve sosyal kalkınmayı destekleyecek araştırma ve analiz çalışmaları yapmakla sorumlu bir kuruluş olduğuna değindi.
2016 yılını sosyal araştırmalara tahsis ettiklerini belirten Altunsu, “Çukurova Bölgesi’ndeki sosyal uyumu güçlendirmeye yönelik ihtiyaç duyulan altyapı yatırımlarının belirleyerek, bölgenin sosyo-ekonomik ve mekansal bütünleşmesine katkı sağlamayı hedefleyen çalışma kapsamında Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ortaklık sağladık. Kurulan ortaklık ile göç açısından transit bölge konumunda olan Adana ve Mersin’in temel sosyal problemlerini bu kuruluş ile birlikte yapmaya karar verdik” dedi.
TÜİK ile ayrı bir protokol imzalanarak yaklaşık 5000 civarında anket ile çalışmanın destekleneceğini belirten Altunsu, şöyle devam etti:
“Çalışma kapsamında odak grup çalışmaları ve anketler sonucunda ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Hedefimiz bölgede sosyal altyapı anlamında kreşinden, sağlık kuruluşlarına, spor merkezlerine kadar insanın gündelik yaşamda ihtiyaç duyacağı her alanda mahalle bazlı ne gibi tesislere ihtiyacı duyduğu, ihtiyaçları karşılama oranının ne olduğu, insanların kalkınma ve refah ile yaşamaları için yeterli imkânlar sağlanıp sağlanmadığı tespit edilecek.”
Daha sonra söz alan Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Pınar Uyan çalışmanın amacı ve metotları hakkında katılımcılara bilgi verdi.