23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Dervişler İlkokulu’nda da coşkuyla kutlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalara Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Şentürk, Dervişler İlkokulu Müdürü Cengiz Karaman, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dervişler İlkokulu Müdürü Cengiz Karaman, velilere çağrıda bulunarak 23 Nisan’ı öğrenciler ile birlikte tüm gün boyunca kutlamalarını ve bugünün değerini öğrencilere iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.
Daha sonra öğrencilerin gösterileri ile devam eden kutlama programında katılımcılar, miniklerin çaldığı davul ve darbuka şovuyla coşarken, “Hayat Bayram Olsa” şarkısını da onlarla birlikte söylediler.
Şiirler, halk oyunları, Anadolu ezgileri, bayrak ve Türkiyem rontu ile Kahraman Türkler oratoryosu öğrenciler tarafından başarıyla sergilenirken, velilerden büyük alkış aldı.
Satranç, futbol ve çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere madalya verilen etkinlikte, öğrenciler, okul yöneticileri ile veliler 23 Nisan’ı doyasıya kutladı.