Göğüs altında hissettiği yanma nedeniyle acil servise başvuran 38 yaşındaki hastanın kalp krizi geçirdiği belirlenince, yapılan anjiyo sonrasında üç damarının tıkalı olduğu ve acil ameliyat olması gerektiğine karar verildi. Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde bypass yapılan hasta, sağlığına kavuşurken, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Erken yaştan itibaren insanlarda şeker hastalığı var mı bunun araştırılması gerekiyor. Eğer varsa da kan şekerinin dengede tutulması son derece önemlidir. Koroner kalp hastası olmanın en önemli risk faktörlerinden biri de şeker hastalığıdır" uyarısında bulundu.
Antalya’da yaşayan 38 yaşındaki Ersin Boz, iş dönüşü evine geldiğinde göğsünün alt kısmında yanma hissetti. Hemen hastaneye başvuran 38 yaşındaki Ersin Boz’un acil serviste yapılan tetkiklerinde kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Anjiyoya alınan Boz’un üç damarının tıkalı olduğu belirlenince ameliyat olması gerektiği söylendi. Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan tarafından gerçekleştirilen bypass sonrası, Boz yeniden sağlığına kavuştu.
Kalp krizinin daha genç yaşlara kadar indiğini belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Erken yaştan itibaren insanlarda şeker hastalığı var mı bunun araştırılması gerekiyor. Eğer varsa da kan şekerinin dengede tutulması son derece önemlidir. Koroner kalp hastası olmanın en önemli risk faktörlerinden biri de şeker hastalığıdır. Bu hastalık koroner kalp damarlarında hızlı bir şekilde kireçlenme ve tıkanmaya yol açıyor" dedi.
Şeker hastalığı erken yaşta başlayan, kan şekeri düzensiz olan hastaların erken kalp ve damar hastalıklarına yakalandığını vurgulayan Prof. Dr. Okutan şunları söyledi:
"Hastamız çok erken yaşta kontrolsüz diyabet hastası olması nedeniyle kalp kriziyle karşı karşıya kaldı. Bundan sonraki dönemde mutlaka şeker hastalığının çok iyi tedavi edilip, damarlarda kireçlenmenin ilerlememesini sağlamak lazım. Burada halkımızın farkında olması gereken durum da, şeker hastalığının önemli bir kalp damar hastalığı risk faktörü olmasıdır."
KENDİNİ İYİ HİSSEDİYOR
Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Ersin Boz ise, "Merdiven çıkarken çok yoruluyordum ama bunu formsuzluğa ve spor yapmamaya bağlıyordum. Bariz hiçbir şikayetim yoktu. Ancak hem şeker hastası olmam hem sigara kullanmam hem de kilo fazlalığım kalp krizini tetikledi. Yapılan koroner bypass ameliyatının ardından kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.