Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Dr. Demet Çardak, "Milletvekili seçilmem halinde, kadınları kapitalizmin pençesinden kurtarmak için çaba harcayacağım" dedi.
Katıldığı bir televizyon programında, "Neden aday adayı oldunuz?" sorusuna yanıt veren Dr. Çardak, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı koymak adına bu yola girdiğini söyledi. Bir kadın olarak kadınların sesi olabilme çabasında bulunduğunu altını çizen Dr. Demet Çardak, "Siyaset genel anlamıyla bir yaşam biçimi ve hizmetin başka bir yolu olmakla beraber, geleceğe ışık tutan bir varoluş hikayesidir. Biz kadınlar bu hikayede yer almak istiyoruz" diye konuştu.
Toplumun yarıdan fazlasını oluşturan kadınların, siyasetin nesnesi değil, öznesi olmak istediğini ifade eden Dr. Çardak, "Kadınlar, karar mekanizmalarının hiç birinde yer almıyor. Bu da kadına karşı bir şiddettir aslında. Milletvekili seçilmem halinde, kadınları kapitalizmin pençesinden kurtarmak için çaba harcayacağım" dedi.
Adana’da ve özellikle doğu illerinde okuma-yazma bilmeyen binlerce kadın olduğunu hatırlatan Dr. Çardak, şunları kaydetti:
"Hala kız çocuklarını okula göndermeyen zihniyet var. Ayrıca istihdamda kadınlara yer verilmiyor. Şu an çalışan kadın sayısı yüzde 26 düzeyinde. Kadına yönelik şiddet ise en büyük sorunumuz. Bunu önleyecek bütün projelere destek veriyorum ve vermeye devam edeceğim. Bunu yanı sıra şunu söylemeliyim ki, 16 yıllık doktorluk hayatım boyunca, insanlara sağlık hizmeti sunmanın bile zorlaşmaya başladığını gördüm. İnsanlar mutsuz, umutsuz. Geleceğinden endişeli ve kaygılı. Siyasete girmek benim için mevcut düzene isyan etmek demektir. Bu düzene bir başkaldırı da bulunmak için aday adayı oldum. Çocuklarımız için daha huzurlu ve refah bir Türkiye yaratmak adına üzerime düşen vazifeyi yerine getirebilmek uğruna bu yola çıktım."
"TÜK MİLLETİNİN SON ÜMİDİ VE KALESİ MHP’DİR"
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik seçimlerinden birinin 7 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini kaydeden Demet Çardak, "Önümüzdeki seçimlerde sadece ülkemizin bölünmez bütünlüğü, dış politikadaki itibar kaybı, bebek katiliyle yürütülen müzakereler değil, yağmalanan, talan edilen, israf edilen, ranta kurban edilen Türkiye’nin geleceği de oylanacaktır" dedi.
Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Dr. Çardak, "Bir türlü makul seviyelere indirilemeyen cari açık, ekonomiyi tehdit etmektedir. AKP döneminde, tam 12 yıl boyunca işsizlik ortalaması yüzde 10’un altına düşmemiş, işsizlik ve özellikle genç işsizlik tavan yapmıştır" şeklinde konuştu.
Dr. Çardak, şöyle devam etti:
"Türk kültürünün, tarihinin ve kimliğinin ayrılmaz bir parçası kavramlara insafsızca ve sorumsuzca savaş açılmıştır. Yapılan bütün saldırılara rağmen ayakta kalan en sağlam siyasi yapı; Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumlarının ve milli kavramlarımızın itibarını yeniden tesis edecek olan yapı Milliyetçi Hareket Partisi’dir. MHP Türk milletinin altında toplanacağı ulu çınar ve sığınacağı son liman haline gelmiştir. MHP artık Türk milletinin son mevzisi, son ümidi ve son kalesidir."