Karataş Sahili, Adana Kent Konseyi Gençlik Merkezi ve Adana Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla temizlendi.
Dünyada 15 ülkede gerçekleştirilen Let’s Do It! (Haydi Yapalım) Akdeniz Çevre Temizliği Hareketi’nin düzenlediği Akdeniz Kıyılarını Temizleme Projesi kapsamında, Adana Kent Konseyi Gençlik Merkezi ve Adana Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla geçtiğimiz hafta sonu Karataş Harbiş Sahili’nde temizlik yapıldı.
Çeşitli yaş gruplarından 120 kişilik bir gönüllü grubun katıldığı temizlik çalışmalarının sonucunda bin 200’e yakın attık sahilden, 500 kilograma yakın çöp ise denizden toplandı.
Akdeniz Kıyılarını Temizleme Projesi, Türkiye’de Edirne’den Hatay’a uzanan Akdeniz kıyılarını oluşturulan illerde büyük bir özveri ve titizlikle gerçekleştirildi.
AMAÇ, ÜLKELERDEKİ ATIK VE ÇÖPLERİ TEMİZLEMEK
Let’s Do It! hareketi, 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da filizlendi. Söz konusu hareket aynı sene 50 bin kişiyi bir araya getirerek ülkenin her yerindeki 10 bin ton çöpü 5 saat içinde temizledi. Dünyanın her yerinden gönüllü gruplar ve çeşitli kuruluşların katkılarıyla ülkelerdeki atık ve çöpleri temizlemek, toplumun farkındalığını artırmak için dünya çapında bir uluslararası hareket haline geldi.