Sağlık ordusunun isimsiz neferleri olarak bilinen hemşireler, görev yaptıkları alanda çağın gelişmelerini takip edebilmek ve yeniliklerden uzak kalmamak için günü gününe eğitim alıyorlar. Özel Adana Medline Hastanesi’nde de her gün düzenli olarak hastanenin eğitim salonunda bir araya gelen hemşireler, uygulamalı simülatör çalışmaları ile hem bilgilerini tazeliyorlar hem de güncel yeni uygulamalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyorlar.
Sürekli eğitim ve gelişim planlarının olduğunu söyleyen Özel Medline Adana Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri V.Direktorü Özlem Kültür bilgi tazelemenin hasta güvenliği ve memnuniyetine doğrudan etkisi olduğunu sözlerine ekledi. Sürekli eğitim ve gelişim sürecinin bir ekip çalışması ile mümkün olduğunu ve bu süreç ile ilgili bir departmanın önemli olduğunu da vurguladı.
Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, bireye aileye ve topluma sağlığını kazandırmak için gece gündüz çalışan hemşirelerin olabilecek her duruma hazır hale getirdiklerini söyleyen, Kültür, “Hastane olarak her gün belirli zamanlarda hemşirelerimize güncel yeni uygulamalar hakkında bilgiler veriyoruz ve bilgilerini pekiştiriyoruz. Böylece hemşirelerimiz, bir yandan deneyimlerini paylaşırken diğer yandan konumuza giren sağlık alanındaki yeni bilgi ve gelişmeleri öğreniyorlar. Her şey, sunduğumuz sağlık hizmetinin kalitesini arttırmak ve hastalarımıza daha fazla yardımcı olabilmek için” dedi.