Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) tarafından geleneksel olarak sürdürülen ve “İş dünyasının Oscar’ları” olarak adlandırılan Pırlanta Erciyes 6. AGİAD İş ve Meslek Ödülleri, törenle sahiplerine dağıtıldı. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği gece renkli görüntülere de sahne oldu. Gecede, “Tenisteki milli gururumuz” İpek Soylu, kendisine verilen “Özel Ödülü” güzel bir rastlantı sonucu doğum gününde aldı.
Adana’da, her türlü ekonomik riski göze alarak yaptıkları yatırımlarla ülke ve kent ekonomisine katkı sağlayan, üretimleri, tasarımları, uygulamaları ve ses getiren başarılarıyla “fark oluşturanların” ödüllendirildiği ‘Pırlanta Erciyes 6. AGİAD İş ve Meslek Ödülleri’ töreni Sheraton Adana Oteli’nde gerçekleşti.
Adana protokolünü ve iş dünyasının önde gelen isimlerini buluşturan geceye, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza ile birlikte oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, AGİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kendisi de Adanalı olan Ece Vahapoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği tören Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Noyaner’in açış konuşmasıyla başladı. Noyaner, “Hem kendi hayatımızı refah içinde sürdürmenin, hem de çocuklarımıza daha güzel bir dünya kurmamızın yolu; ülke olarak ekonomik başarıyı sağlamış olmamızdan geçiyor. Biz de AGİAD olarak, bir yandan şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi için elini taşın altına koyan tüm girişimcilerimizi desteklemeyi sürdürürken, diğer yandan da ülkemize ekonomik değer kazandıran topluma ve meslektaşlarına örnek olan iş adamlarımızı ödüllendirmeye devam ediyoruz” dedi.
“ADANA İÇİN SİNERJİ OLUŞTURUYOR”
Bu yıl 6.’sı düzenlenen ve “İş dünyasının Oscar’ları olarak bilinen AGİAD İş ve Meslek Ödülleri’nin Adana’da büyük bir sinerji yarattığını belirten Sefa Noyaner, “Ödüllerimiz, iş dünyası tarafından da takdirle taltif edilmektedir. Bu ödülleri farklı kılan en büyük unsur, bağımsız, seçkin ve konusunda en yetkin isimlerden oluşan jürimizdir” diye konuştu.
Noyaner, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz ne yazık ki, genellikle eleştiride çok cömert, övgüde ise, cimri davranan bir toplumuz. Bu ödül törenimizin, bu algıya karşı, ‘başarının ödüllendirmesi ve alkışlanması gerektiği’ anlayışını yaygınlaştırmada da katkı sağladığına inanıyoruz. ‘AGİAD İş ve Meslek Ödülleri’nin kentimize yarattığı sinerji ve motivasyonla büyümek isteyen firmalara model, yenilik arayışında olanlara da rehber olduğunu düşünüyoruz.“
AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Noyaner, sözlerinin sonunda jüri üyelerine, sponsor firmalara, katılımcılara teşekkür, ödül alanları ise tebrik etti.
Daha sonra kürsüye gelen TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça ise alın teri döken iş adamlarını ödüllendirmenin, diğer iş adamları için örnek teşkil edeceğini kaydederek, “Bütün iş dünyası temsilcileri, kendi işlerini büyütürken Türkiye’yi de büyütmek istiyorlar. Bunun için çaba sarf ediyorlar. İş adamları olarak bu uğurda çaba göstermeye devam edeceğiz. İş dünyası olarak da, ülkemizi ve kentlerimizi yönetenlerin de ılımlı söylemlerle yanımızda olmalarını istiyoruz” diye konuştu.
VALİ BÜYÜK: “TARTIŞMALAR ENERJİ KAYBETTİRİR”
Adana Valisi Mustafa Büyük de törende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sivil toplum örgütlerinin kentlerin gelişmesinde yaptığı katkıların önemine değinen Vali Mustafa Büyük, kalkınmada başarıyı yakalayan kentlerin, “birlik ve beraberlik ruhu içinde olan kentler” olduğunu söyledi.
Birlik ve beraberlik ruhunun gelişmediği kentlerin ise genellikle yerinde saydığına vurgu yapan Büyük, “Adana’da göreve başladığımdan bu yana kurumlar arasında birlikte hareket etme ve şehrin geleceğe yönelik meselelerini ortak bir platformda desteklemek gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Adana’da sivil toplum kuruluşlarının, Adana’nın gelişmesine, kalkınmasına yönelik faaliyetlerinden büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Büyük, birliktelik ruhu dışında yapılacak farklı tartışmaların “enerji kaybına” yol açacağını da ifade ederek, “Biz beraber hareket ettiğimiz sürece Adana kazanacaktır” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, konuşmasında Adana’da sivil toplum kuruluşlarının sayısal çokluğunun gelişmiş toplumlar seviyesine çıkışımızı belirten olumlu bir gösterge olduğunu ifade etti. Sözlü, “Adana’da kolektif ruhla iş yapabilmemiz lazım, Adana’nın zamanı geliyor. Adanamız önümüzdeki dönemlerde öne çıkacaktır” diyerek, Adana’yı her alanda büyütecek bir kolektif ruhu ortaya koymalıyız.” mesajını verdi.
Konuşmalardan sonra komisyon Başkanlığını Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu’nun yaptığı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, Adana Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Noyaner’den oluşan jürinin ödülleri açıklanarak, sahiplerine dağıtıldı.
İŞTE ADANA’NIN “OSCAR’LARI”
Pırlanta Erciyes AGİAD 6.İş ve Meslek Ödülleri şöyle belirlendi:
Yılın Genç Girişimcisi Ödülü: Cansa Tarım Makinaları - Fatih Can
Yılın Müşteri Odaklı Firma Ödülü: Ekoroma - Halil İzlemek
Yılın İnovasyon Ödülü: Doğanay Gıda - Rafet Doğanay
İsmail Kulak Sosyal Sorumluluk Ödülü - Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek
Yılın İş Adamı Ödülü - Hünkar Şevki Adalı - Adalı Holding
Yılın Marka Ödülü: Beyza Piliç - Recep Çalışkan
AGİAD Onur Ödülü: Madame Coco - İlhan Tanacı
Agiad Özel Ödülleri: CEY Group- Ali Avcı ve Milli Tenisçi İpek Soylu
Pırlanta Erciyes AGİAD 6. İş ve Meslek Ödülleri töreninde ilginç anlar ve renkli görüntüler de yaşandı. İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in uyuşturucu ile mücadelede yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle ‘Sosyal Sorumluluk Ödülü’ aldığı törende; Adana şalgamını dünyaya tanıtan firmalardan Doğanay Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Doğanay, ödül törenine getirdiği numune ile ürünlerinin ambalajı olan içi cam dışı pet olan ‘campet’in sağlıklı ve çevreci özelliğini vurguladı. Sunucu Ece Vahapoğlu’nun, törene katılan birçok kişi gibi “Madame Coco’nun bir Adana firması olduğunu yeni öğrendiğini” belirttiği gecede, milli tenisçi İpek Soylu için sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı.
Wimbledon’da ana tabloya yükselen ilk Türk bayan tenisçi olan ve Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda genç çift bayanlarda şampiyon olarak, Türkiye’nin ilk ‘Grand Slam Kupası’nı kazanan İpek Soylu, sürpriz doğum günü pastasındaki mumları alkışlarla üfleyerek söndürdü. Soylu, “Ödülü memleketimde aldığım için çok mutluyum. Üstelik doğum günüme rastlaması da mutluluğumu iki kat arttırdı” dedi.